Bendrovėje „Autrolis“ jau kurį laiką tvyro nepasitenkinimo nuotaikos. Čia veikia dvi – Kauno troleibusų vairuotojų ir transporto įmonių darbuotojų – profesinės sąjungos. Pirmoji streiku protestuos prieš ketinimus 15 proc. mažinti atlyginimus.

„Jie reikalauja, kad mes nemažintume atlyginimų, esą mes pažeidžiam sutartį, kuri praėjusiais metais pasirašyta irgi grasinant streikais. Tada buvo padidinti atlyginimai 20 proc.“, – teigė „Autrolio“ direktorius Mindaugas Legas.

„Mes negalim kompensuoti tuščių kilometrų, arba tuščių troleibusų pravažiuotų kilometrų. Visur yra sunkmetis“, – sakė Kauno savivaldybės administracijos direktorius Vygantas Gudėnas.

Streikui nepritariančios profesinės sąjungos vadovės teigimu, darbuotojai, nenorintys streikuoti, esą sulaukia grasinimų.

„Žmonės negali ramiai dirbti, nes pietų metu eina ir šantažu, moraliniu spaudimu reikalauja pereiti į kitas profsąjungas, kurios esą padarys tvarką, nes šitaip būti negali“, – sakė Kauno transporto įmonių darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkė Ona Butkevičienė.

„Pasakė, kad jeigu mes nestreikuojame, būsime atleisti iš darbo, grasino imtis dar ir kitokių priemonių, kad mūsų čia neliktų nė kvapo“, – pasakojo troleibuso vairuotoja.

Streiką rengiančios profsąjungos pirmininkas neneigia grasinimų.

„Nė vienas vairuotojas neišdrįsta paprastai atsistoti prieš kolektyvą, nes jam su tuo kolektyvu reikia dirbt, o kadangi visiems norisi dirbti ir uždirbt, žmonės nori išlaikyt normalius darbo santykius, kad nebūtų nervinių įtampų. Todėl esam įsitikinę, kad tikrai neišvažiuos nė vienas troleibusas“, – kalbėjo Kauno troleibusų vairuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Petras Balčaitis.

Įspėjamasis troleibusų vairuotojų streikas turėtų vykti ankstų pirmadienio rytą nuo 4 iki 6 valandos. Miesto vadovai tikina, kad kauniečiai dėl jo neturėtų pajusti nepatogumų.