Troleibusus savivaldybės įmonė pirks iš Lenkijos bendrovės „Solaris Bus & Coach S.A.“

Atnaujinus troleibusų parką, mieste nebeliks kelių dešimčių metų senumo „Škoda“ troleibusų.

„Miestas niekad neturėjo tokio masiško viešoko transporto atnaujinimo: bus pakeisti visi senieji „Škoda“ troleibusai naujaisiais „Solaris“ troleibusais. (...) Labai norisi, kad tas viešasis transportas būtų patogus miestiečiams, o kai jis patogus, komfortiškas, tikimės, kad vis daugiau miestiečių norės ir pradėti juo naudotis“, - trečiadienį vykusiame pristatyme kalbėjo Kauno tarybos Sporto, turizmo ir laisvalaikio komiteto pirmininkas Andrius Palionis.

„Solaris“ bendrovės atstovas teigė, kad tai yra pats didžiausias bendrovės kontraktas.

„Kaunas peršoko visus Europos miestus ir užsakė didžiausią kiekį troleibusų“, - kalbėjo „Solaris Bus & Coach S.A.“ direktorius Baltijos šalyse Krzysztofas Kowalskis (Kšištofas Kovalskis).

Jis gyrė Kauną už sprendimą investuoti į ekologiškas transporto priemones.

Planuojama, kad pirmieji nauji troleibusai Kauną pasieks vėliausiai kitų metų vasaros pabaigoje, likusieji bus pristatyti per kitus keturis mėnesius.

Bendrovės „Kauno autobusai“ generalinis direktorius Mindaugas Grigelis išreiškė viltį, kad nauji troleibusai paskatins daugiau miestiečių jais keliauti.

„Dalis keleivių nenori važiuoti senosiomis transporto priemonėmis ir laukia naujų stotelėse. Įsigiję naujus „Solaris“ troleibusus padidinsime ne tik keleivių pasitenkinimą, bet ir skaičių“, - sakė M. Grigelis.

Senieji „Škoda“ troleibusai kursuos po miestą puošti gatvės meno kūriniais.

„Kauno autobusų“ duomenimis, beveik visi šių troleibusų yra nuvažiavę po 2 mln. kilometrų.

„Kauno autobusai“ taip pat ruošiasi atnaujinti autobusų parką. Planuojama, kad iki 2022 metų mieste nebeliks seno transporto.

„Galvojame, kad kardinaliai atsinaujinti iki to laikotarpio, kai Kaunas bus Europos kultūros sostinė“,- sakė „Kauno autobusų“ vadovas.

Iš 29,4 mln. eurų, už kuriuos perkami troleibusai, 6,9 mln. eurų sudarys Europos Sąjungos lėšos, 1,1 mln. eurų pridės miesto savivaldybė, o „Kauno autobusai“ investuos 20,4 mln. eurų.

"Kauno autobusai" šiuo metu su dviem tarptautinėmis institucijomis derasi dėl paskolų troleibusų ir vėliau planuojamam autobusų pirkimui.

Sutartis tikimasi pasirašyti lapkričio arba gruodžio mėnesiais.

Viena iš institucijų, su kuriomis deramasi - Europos investicijų bankas. Daugiau informacijos apie sąlygas bendrovė žada atskleisti, kai sutartys bus pasirašytos.

Per metus „Kauno autobusai“ perveža apie 80 mln. keleivių. Kaune taip pat kursuoja 79 maršrutiniai taksi.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)