Priskaičiuojant šias lėšas, iš viso šiemet su miesto tvarkymu susijusiems reikalams Kaunas skyrė daugiau nei 15 mln. eurų. Tiesa, daugiau nei pusę šios sumos tenka panaudoti sąskaitų už pernai atliktus darbus apmokėjimui.

„Toks apleistas, koks buvo pastaraisiais metais, Kaunas nebegali būti. Miesto gatvės turi būti tvarkingos. Manau, daugelis kauniečių pastebėjo, kad pastaruosius pusę metų kelininkai mieste dirbo be poilsio. Būtume dar daugiau suspėję, bet mums koją kišo 8 mln. eurų dydžio neapmokėtos sąskaitos, kurias radome atėję dirbti", - teigė Kauno meras, visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas" lyderis Visvaldas Matijošaitis.

Pavasarį darbus pradėję nauji miesto vadovai rado neapmokėtas 0,7 mln. eurų sąskaitas už anksčiau sutvarkytą Tunelio gatvę ir Karaliaus Mindaugo prospektą. Savivaldybės biudžete šįmet taip pat reikėjo numatyti 7,3 mln. eurų už iki šių metų atliktus Panemunės tilto statybos darbus. Dar buvo likęs nedidelis įsiskolinimas už pernai rekonstruotą Savanorių prospekto įkalnę. Atkreiptinas dėmesys į tai, kad metų pradžioje Kauno miesto savivaldybės įsiskolinimas savo įmonėms viršijo net 13 mln. eurų.

ELTA primena, jog Panemunės tilto atidarymas planuojamas šių metų spalį.

Kauno gatvių remontas tęsiamas ir rudenį, kol orai dar tinkami asfaltavimui. Šiuo metu su „Remix" aparatu Pramonės prospekte dirbantys kelininkai dar planuoja atnaujinti Veiverių ir Panerių gatvės prasčiausias atkarpas. Iki žiemos numatyta atnaujinti ir daugiau nei 40 įvažiavimų į daugiabučių namų kiemus.