Automobiliai trikdė eismą

Prasidėjus vasaros sezonui, kelyje tarp Karklės ir Girulių nuolat susidaro tokio ilgio mašinų eilės, kad nebelieka vietos pravažiuojantiems automobiliams.

„Tai labai sena problema. Vasarą daugybė žmonių atvažiuoja į pajūrį, tad jau senokai aišku, kad dabartinė infrastruktūra nėra pritaikyta tokiam poilsiautojų srautui“, – pastebėjo Pajūrio regioninio parko direkcijos vadovas Darius Nicius.

Parko direkcija ne kartą įvairių žinybų pasitarimuose kėlė problemą dėl automobilių statymo parko teritorijoje.

„Tačiau girdime vieną atsakymą – kelias priklauso Klaipėdos rajono policijos komisariatui, o pareigūnams toli važiuoti pagal iškvietimus“, – tvirtino D.Nicius.

Jis taip pat tikino, kad net trijų kilometrų ilgio ruože tarp Girulių ir Karklės vienoje kelio pusėje leidžiama statyti automobilius, kitoje – draudžiama.

„Aikštelių trūksta, todėl geranoriškai žiūrima į poilsiautojus. O kurgi jiems palikti mašinas? Problema yra eismo reguliavimas, ypač savaitgaliais. Čia turėtų budėti policijos ekipažas ir reguliuoti srautus. Juk šiuo keliu važinėja dar ir dviratininkai“, – pastebėjo D.Nicius.

Iškviestų patrulių nematė

Vieną tokį savaitgalį automobiliams beveik paralyžiavus eismą Karklės kelyje, pasipylė skambučiai bendruoju pagalbos telefonu 112.

„Su žmona skambinome norėdami pagalbos. Papasakojome, kad abipus kelio stovi ilgos eilės automobilių, o prasilenkti su priešais atvažiuojančia mašina jau yra sudėtinga. Operatorius man pareiškė, kad jie jau žino apie problemą, nes ne aš vienas skambinau“, – pasakojo dienraščio skaitytojas.

Tačiau, pasak vyro, per valandą jis taip ir neišvydo nė vieno policijos ekipažo.

Rajono policija – bejėgė

Klaipėdos rajono policijos komisariato Kelių policijos poskyrio viršininkas Kęstutis Vitkauskas aiškino, kad rajono komisariatas neturi pajėgų.

„Nuo gegužės 1-osios mūsų komisariato patruliai yra pavaldūs Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinei. Dabar rajono skyriuje dirba vos du pareigūnai“, – aiškino K.Vitkauskas.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Operatyvaus valdymo skyriaus viršininkas Igoris Ivanovas aiškino, kad pranešimą apie sausakimšą Karklės kelią policijos budėtojas gavo ir po pusvalandžio situaciją Karklėje apžiūrėjo.

„Patruliai tuomet pranešė, kad Karklėje vyksta šventė, pažeidimų neužfiksuota“, – tvirtino I.Ivanovas.

Reikia aikštelės

Klaipėdos apskrities Kelių policijos biuro viršininkas Ramūnas Šideikis tikino, kad kiekvienais metais iškyla automobilių spūsčių problema keliuose, vedančiuose jūros link.

„Nuolat gauname šimtus pranešimų apie pažeidimus Karklėje ar Giruliuose. Žmogui juk turi būti galimybė atvažiavus prie jūros pasistatyti automobilį. Norint išspręsti problemą, turi būti numatytos stovėjimo vietos. Žmonės važiavo ir važiuos prie jūros. Vien bausmėmis šios bėdos neišspręsime“, – tikino R.Šideikis.

Viršininkas priminė, kad vienkartiniai policijos reidai šiame kelyje vyksta.

„Mes kovojame tik su pasekmėmis, o šios bėdos priežastis yra mašinų stovėjimo vietų trūkumas. Reikia įrengti aikšteles, ir automobiliai dings iš šalikelių“, – pastebėjo R.Šideikis.

Jo teigimu, jei kelio ženklas yra galiojantis ir patruliai mato pažeidimą, jie privalo užfiksuoti įvykį ir pradėti tyrimą.