Po praėjusią žiemą nuvilnijusios streikų bangos gali būti, kad ir šiais metais Ispanijos oro uostuose kils chaosas. Ir dar prieš pat Kalėdas. Didžiausios profesinių sąjungų organizacijos CCOO ir UGT svarsto galimybę protestuojant prieš planuojamą darbo vietų mažinimą oro linijų bendrovėje „Iberia“ paraginti oro vežėjus griebtis streiko. Profesinės sąjungos informuoja, kad oro uostų darbas turėtų sutrikti laikotarpyje nuo gruodžio 14 iki 21 dienos.

Šį ketvirtadienį, lapkričio 29 dieną, streikas turėtų būti oficialiai įregistruotas darbo ministerijoje. Vėliau „Iberia“ skrydžių ir antžeminių tarnybų personalas bus paragintas streikuoti. Laikraščio „El Mundo“ duomenimis, tai atsilieps daugelio oro linijų skrydžiams, nes „Iberia“ Ispanijos oro uostuose aptarnauja ir kitas bendroves.

Patronuojantis koncernas „International Airlines Group“, kuriam priklauso ir „British Airways“, planuoja oro linijų bendrovėje „Iberia“ atleisti puspenkto tūkstančio darbuotojų, o tai beveik ketvirtadalis iš 20 tūkstančių dabar esančių darbo vietų. Profesinės sąjungos atmeta pasiūlymus derėtis dėl šių ketinimų, nes susiklosčiusią situaciją įvardija kaip „Iberia“ griovimą“.

Pilotus vienijanti profsąjunga „Sepla“ dėl teisinių priežasčių prie raginimo rengti streiką neprisideda.

Ispanijos susisiekimo ministrė Ana Pastor įspėjo, kad dabartiniu krizės laikotarpiu šalis negali sau leisti rengti šio streiko, mat oro pervežimai yra strateginis sektorius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją