Iki šiol pirkimai vykdavo per kelionių agentūras, kurios turėdavo garantuoti bilietų kainas visiems metams. Dabar, kaip stambus klientas, valstybė nori susiderėti su oro linijomis, kurios garantuotų bilietų kainas skirtingomis kryptimis.

„Iš tikrųjų nėra labai logiška (dabartinė sistema), nes kelionių agentūros nereguliuoja bilietų kainų, kainas reguliuoja avialinijos, o tai priklauso nuo to, prieš kiek laiko perki, grąžinimo sąlygos, kuro kainos ir t.t.“, - po pasitarimo sakė R. Žylius.

Anot jo, bus bandoma pereiti prie schemos, kuomet kelionių agentūros pirks bilietus už suderėtą kainą, rūpinsis bilietų užsakymu, viešbučiais, tuo pačiu bus matyti agentūrų antkainis, kurį šios pasiima už bilietus.

„Konkursai ir toliau vyks su kelionių agentūromis. Iš kelionių agentūrų bus perkamos bilieto nupirkimo, įforminimo paslaugos, atradimo geriausio skrydžio, viešbučių ir pan.“, - kalbėjo ministras.

Jis teigė „aiškių lūkesčių“, kiek gali sumažėti bilietų kaina, neturintis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją