Policija pažymi, kad daugeliui gyventojų lankant artimųjų kapus, keliuose padidėja transporto priemonių srautai, žmonėms iškyla problemų, statant automobilius.

„Pareigūnų patruliavimo maršrutai bus nukreipti į masines žmonių susibūrimo vietas, atkreipiamas dėmesys į vietas, kuriose dažniausiai įvyksta teisės pažeidimai, eismo įvykiai. Į pagalbą policija pasitelks ir policijos rėmėjus", - rašoma policijos pranešime.

Pareigūnai perspėja, kad šiomis dienomis padaugėja atvejų, kai apvagiami ilgesniam laikui be priežiūros palikti gyvenamieji namai, butai, transporto priemonės.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas ragina gyventojus prieš išvykstant iš namų nepamiršti išjungti iš elektros tinklo elektrinių bei šildymo prietaisų, nepalikti  besikūrenančios ar įkaitusios krosnies, patikrinti, ar išjungtos dujos.

Ugniagesiai gelbėtojai pastebi, kad prie kapinių dažnai perkrautos šiukšliadėžės gali užsiliepsnoti nuo neužgesintos nuorūkos, o kartais šiukšlės ir padegamo, todėl kapinių administracijos šiomis dienomis turėtų pasirūpinti, kad šiukšlės būtų išvežtos.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba informuoja, kad Visų Šventųjų dienos proga Lietuvos ir Baltarusijos pasienio ruože gyvenantys asmenys galės vykti per Norviliškių ir Krakūnų vietinio eismo punktus aplankyti artimųjų kapų kaimyninėje valstybėje.

Prie kapinių lauks užkardos

Vilniaus miesto savivaldybė praneša, kad lapkričio 1–3 dienomis keisis eismo organizavimas prie Rokantiškių, Saltoniškių, Karveliškių ir Kairėnų kapinių.
Transporto eismas į Rokantiškių kapines iš Stepono Batoro gatvės lapkričio 1 ir 2-3 dienomis bus nukreiptas per Naujosios Vilnios rajoną, A. Kojelavičiaus, Šiaurės, Uosių, Kalno ir Rokantiškių gatvėmis.

Automobilius bus galima statyti aikštelėse ir kelkraščiuose, kur jie nekliudo eismui ir nėra automobilių statymą draudžiančių kelio ženklų.

Ąžuolyno gatve ties Saltoniškių kapinėmis lapkričio 1 d. bus uždraustas transporto eismas. Iš Laisvės prospekto galima bus privažiuoti iki automobilių stovėjimo vietų Viršuliškių gatvėje, o iš Ozo gatvės iki automobilių stovėjimo aikštelių Ąžuolyno gatvėje.

Eismo organizavimas į Kairėnų kapines keisis lapkričio 1–3 dienomis: automobilių eismas nuo Nemenčinės plento pusės iš Kairėnų gatvės bus nukreiptas apvažiavimu Šilėnų gatve, o nuo Plytinės gatvės link kapinių bus nustatytas vienpusis eismas.

Eismo organizavimas lapkričio 1–3 dienomis taip pat keisis ir Karveliškių kapinių prieigose. Vykstantys savo transportu į Karveliškių kapines per Pilaitės rajoną galės privažiuoti prie kapinių ne pagrindiniu, bet aplinkiniu keliu, esančiu už 1 kilometro nuo pagrindinio įvažiavimo, važiuojant link Sudervės. Vengiant automobilių grūsties į Karveliškių kapines, rekomenduojama automobilius palikti stovėjimo aikštelėje Žvėryne ir kelionę iki kapinių tęsti viešuoju transportu (63 maršruto autobusu „Žvėrynas–Pilaitės pr.–Karveliškės“).

Tuo tarpu į Karveliškių kapines rekomenduojama įvažiuoti iš Vilniaus rajono savivaldybės teritorijos Sudervės seniūnijos pusės.

Be to, kapinių prieigose šalia autobusų stotelių, apsisukimo žiedų, kapinių įėjimo vartų lapkričio 1–3 dienomis bus draudžiamas automobilių stovėjimas.

Taip pat artėjant Vėlinėms link Rokantiškių, Karveliškių bei Kairėnų kapinių važiuos daugiau viešojo maršrutinio transporto.

Kai kur tvyro rūkas

Šalčininkų ir Vilniaus rajonuose penktadienio rytą vietomis tvyrojo rūkas, matomumas siekė nuo 200 iki 300 metrų.

Naktį ir rytą žymesnių kritulių nebuvo, magistralinių, krašto ir rajoninių kelių dangos sausos, informuoja Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, penktadienį dieną vietomis, daugiausia vakariniuose rajonuose, trumpai palis. Vakarų Lietuvoje kai kur vėjo gūsiai sieks iki 15 metrų per sekundę. Aukščiausia temperatūra - nuo 6 iki 11 laipsnių šilumos.

Kapinėse bus laikomos mišios

Minint Visų Šventųjų dieną Vilniuje Antakalnio kapinėse šv. Mišias už mirusiuosius aukos arkivyskupas metropolitas Gintaras Grušas.

Šv. Mišios kapinėse bus aukojamos penktadienį 15 valandą.

Per Vėlines ir savaitę po jų besitęsiančią Vėlinių oktavą bažnyčiose aukojamos šv. Mišios už mirusiuosius, rengiamos Vėlinių procesijos.

Vilniuje Vėlinių oktava vyks Arkikatedroje lapkričio 1-8 dienomis. Arkikatedros bendruomenė kviečia dalyvius atsinešti po žvakelę, kuri bus uždegta procesijos metu.

"Per Vėlines aplankyti, sutvarkyti artimųjų kapus yra graži tradicija. Tačiau labai svarbu ir melstis už mirusiuosius. Pavartykime maldaknyges, prisiminkime tam skirtas maldas. Melskimės už savo mirusius artimuosius, nes mūsų malda yra gražiausia meilės jiems išraiška", - kviečia monsinjoras Robertas Šalaševičius.

Važiuos daugiau autobusų

Vilniaus miesto savivaldybė taip pat primena, kad iki lapkričio 3 d. bus didinamas ir autobusų skaičius į Rokantiškių, Karveliškių bei Kairėnų kapines.

Taip pat lapkričio 1-3 dienomis didinamas 2, 7, 16 ir 19 maršrutų troleibusų skaičius.

Vilniaus miesto savivaldybė atkreipia dėmesį, kad Visų Šventųjų dieną kitų maršrutų autobusai ir troleibusai važiuos pagal sekmadienio tvarkaraštį. Tuo tarpu lapkričio 2 d. (šeštadienį) kitų maršrutų autobusai ir troleibusai važiuos pagal šeštadienio tvarkaraštį, o lapkričio 3 d. (sekmadienį) kitų maršrutų autobusai ir troleibusai važiuos pagal sekmadienio tvarkaraštį.
Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)