„Šiuo metu nesvarstome galimybės kreiptis į teismą, tačiau tokios galimybės ateityje atmesti negalime“, - antradienį sakė bendrovės vadovas Dovydas Kuodis. Jo poziciją BNS perdavė atstovas spaudai Giedrius Galdikas.

Bendrovė pirmadienį pranešė, kad laivo areštas panaikintas, o laivą valdančiai bendrovei „Arctic Fishing“ Murmansko teismas skyrė 4 mln. rublių (53 tūkst. eurų) baudą.

Lietuvos žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė BNS teigė, kad Lietuvos vyriausybė teisinių priemonių nesiims - tai turi daryti laivą valdanti įmonė.

„Mes, kaip valstybė, nesikreipsime. Mes kreipėmės į Europos Komisiją, prašydami atstovauti Lietuvai, kalbant su NEAFC. (...) Dėl kreipimosi į teismą turi nuspręsti patys savininkai“, - BNS teigė V.Baltraitienė.

Laivo savininkai ir Lietuvos pareigūnai netrukus po incidento apkaltino Rusiją, kad ji laivą sulaikė tarptautiniuose vandenyse, tačiau vėliau pripažino, kad laivas, nežinodamas apie pasikeitusias ribas, galėjo įplaukti į Rusijos išskirtinę ekonominę zoną. Jos ribos pasikeitė Rusijai ir Norvegijai pasirašius dvišalį susitarimą.

V.Baltraitienė teigė, kad atsakomybė tenka tiek Norvegijai su Rusija, tiek NEAFC.

„Čia turbūt visų yra (kaltės ). Lygiai taip pat Rusija ir Norvegija turėjo pateikti informaciją, NEAFC irgi turėjo, bet nepateikė informacijos, o nukentėjo su mūsų vėliava plaukiojantis laivas“, - aiškino ministrė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)