Keleivinio transporto įmonėms gyvenant ne pačius geriausius laikus, bet kokia gera naujiena tampa džiugiu faktu ir švente visiems keleivių vežėjams. Juk stotis – ne tik vieta, iš kur išvyksta ir kur atvyksta keleiviai; čia susitinka ir prasilenkia iš įvairių šalies miestų atvykstantys autobusai.

Per pastarąjį dešimtmetį vos keletui Lietuvos keleivinio transporto įmonių pavyko iš esmės atnaujinti skambiai miesto vartais vadinamus pastatus – autobusų stotis. Į sėkmingai besitvarkančių miestų sąrašą nuo šiol galima įrašyti ir Jonavą. Atnaujinus pastatą bei sutvarkius aplinką, miesto autobusų stotis tapo ne tik erdvesnė, šviesesnė bei patogesnė, bet ir papuošė miestą.

„Ilgą laiką Jonavos autobusų stotis stūksojo nyki ir apleista – toks miesto centre įsikūręs pastatas darė gėdą miestui bei miestiečiams. Pagrindinė priežastis, kodėl anksčiau iš esmės negalėjome pradėti rekonstruoti autobusų stoties – du pastato savininkai; 2001-aisiais pusė stoties pastato buvo parduota privačiai įmonei. Esame labai dėkingi bendrovės UAB „Gudžionys“ vadovams, kad jie nutarė prisidėti prie jiems priklausančios pastato dalies sutvarkymo, investuodami į projektą savo lėšas“, - sako UAB „Jonavos autobusai“ direktorius Edmundas Mulokas. Jonavos autobusų parkui priklausanti dalis rekonstruota už miesto savivaldybės skirtus pinigus.

Parengus bendrą stoties pastato rekonstrukcijos planą, darbai prasidėjo praėjusių metų rugpjūtį. „Patalpas baigėme remontuoti jau šių metų vasarį. Aplinkos tvarkymo darbus atidėjome vasarai. Iki rugsėjo pavyko juos baigti: išasfaltuota aikštė, sutvarkyti lietaus nuotekų tinklai bei aplinka. Šiuo metu stotis parengta eksploatuoti. Esame labai patenkinti darbus atlikusiais rangovais – bendrove „Egsta“, kuri rekonstrukciją baigė ir stotį bei jos teritoriją sutvarkė per trumpiausią įmanomą laikotarpį“, - kalba E. Mulokas.

Iš esmės atnaujintos visos autobusų stoties patalpos: laukimo salė, sanitariniai mazgai, patalpos pritaikytos neįgaliesiems. Rūsyje, kuris anksčiau stovėjo tuščias, įrengti kabinetai dokumentams saugoti, nedidelė salė darbuotojų susirinkimams rengti.

Stotyje taip pat veikia siuntų autobusais tarnyba, išankstinių bilietų pardavimo kasos, patalpa bagažui saugoti. Viduje ir lauke įrengtos elektroninės švieslentės, tvarkaraščiai. Lauke sutvarkytos stoginės, atnaujinti laukimo peronai.

Stočiai po rekonstrukcijos suteikta aukščiausioji – pirmoji – kategorija.