Anot Palangos mero pavaduotojo Sauliaus Simės, jau yra parengti tokios rinkliavos nuostatai, nustatytas mokesčio dydis, savivaldybės administracijai pavesta kurti sąlygas vešiesiems pirkimams.

Pirkti, anot S.Simės, reikės techninę ir programinę įrangą, kad mokestis būtų sklandžiai renkamas.

Numatoma, kad įvažiavimo mokestį vairuotojai galės susimokėti internetu, trumpąja SMS žinute arba prie įvažiavimų į Palangą pastatytuose terminaluose.

„Iš Teisingumo ministerijos dar laukiame atsakymų, ar bus galima bausti tuos, kurie įvažiavimo mokesčio nesusimokėjo. Jei atsakymas bus neigiamas, tuomet bent kol kas nėra teisinės bazės, kaip kontroliuoti tuos, kurie nesusimokėjo už įvažiavimą į kurortą“, – teigė S.Simė.

Todėl vis dar neatsisakoma minties prie įvažiavimų į Palangą įrengti užkardus, tuomet mokestį pavyktų surinkti iš visų vairuotojų. „Tačiau labai bijome spūsčių“, – pabrėžė vicemeras.

Šiuo metu Palangoje renkamas „pagalvės“ mokestis – poilsiautojai viešbučiams, kitose apgyvendinimo vietose už parą papildomai moka po litą. Jei būtų įvestas įvažiavimo mokestis, dabar galiojančio reikėtų atsisakyti.

„Manome, kad įvažiavimo mokestis yra geresnis. Galbūt pavyktų šiek tiek pristabdyti srautą tų žmonių, kurie įvažiuoja automobiliu į Palangą, apsuka ratą ir vėl išvažiuoja. Be to, gal pavyktų surinkti ir daugiau pinigų, kurie būtų naudojami miesto infrastruktūrai gerinti“, – aiškino S.Simė.

Jo teigimu, siekiamybė yra įvažiavimo mokestį pradėti rinkti nuo šio vasaros sezono, tačiau tai priklausys, kaip seksis viešieji pirkimai, ar nebus teisminių ginčų.

Numatoma, kad įvažiavimo mokestis bus renkamas nuo gegužės 15 d. iki rugsėjo 15-osios – tik per vasaros sezoną.

Numatoma įvažiavimo į Palangą rinkliava:

* Lengvajam automobiliui parai – 10 Lt, mėnesiui – 150, sezonui – 500 Lt;

* 9–20 vietų autobusiukui parai – 15 Lt, mėnesiui – 200 Lt, sezonui – 500 Lt;

* Per 20 vietų autobusui parai – 25 Lt, mėnesiui – 500 Lt, sezonui – 1000 Lt;

* Krovininiams automobiliams, kurių bendroji masė iki 5,5 t, parai – 25 Lt, mėnesiui – 500 Lt, sezonui – 1000 Lt;

* Krovininiams automobiliams, kurių bendroji masė per 5,5 t, parai – 30 Lt, mėnesiui – 600 Lt, sezonui – 1200.