Laivas „Deltuva“, kurio įgulą sudaro 19 žmonių, šiuo metu yra Klaipėdos uosto reide.

„Laivas šiuo metu yra uosto reide ir laukiama jo prišvartavimo uoste“, - patvirtino R.Sinkevičius.

Pasak jo, laivas išvaduotas sumokėjus dalį skolų Gdansko uostui bei „pasiekus kitus susitarimus“.

„Dalis skolų sumokėta iš tų pinigų, kuriuos suteikė SEB bankas maisto produktams ir degalams“, - teigė ministras.

Ketvirtadienį buvo sustabdyta prekyba „Lietuvos jūrų laivininkystės“ akcijomis ir Susisiekimo ministerija kreipėsi į Klaipėdos apygardos teismą su pareiškimu dėl bankroto bylos akcinei bendrovei „Lietuvos jūrų laivininkystė“ iškėlimo.

DELFI primena, kad trečiadienį bendrovei „€žLietuvos jūrų laivininkystė"€“ suteiktas stebimojo statusas, paskelbta per „Nasdaq OMX Vilnius“ vertybinių popierių biržą.

„€žLietuvos jūrų laivininkystė“ pranešė, kad gavo informacijos apie bendrovė—s akcininko ketinimus artimiausiu metu kreiptis į teismą… su pareiškimu dėl bankroto bylos bendrovei.

Stebimojo statuso suteikimo tikslas yra atkreipti rinkos dalyvių dėmesį.

Trečiadienį apie sprendimus dėl įmonės ateities po susitikimo su šalies prezidente Dalia Grybauskaite pasisakė susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius.

Prezidentė D. Grybauskaitė trečiadienį susisiekimo ministrui pareiškė, kad žmonių interesai turi būti prioritetas, o R. Sinkevičius paskelbė, kad trečiadienį baigiasi įpareigojimo terminas, kreiptis į teismą dėl įmonės bankroto bylos iškėlimo.

Susisiekimo ministerija yra pagrindinė bendrovės akcininkė.

Dabar keturi LJL laivai Senegale, Italijoje, Portugalijoje ir JAV sulaikyti už skolas, juose yra apie 100 jūrininkų. Degančioms skoloms dengti pagrindinis įmonės kreditorius SEB bankas praėjusį penktadienį suteikė trumpalaikę 650 tūkst. JAV dolerių paskolą.

Sudėtingiausia situacija yra Senegalo Dakaro uoste esančiame laive, kurio įgula neturi pasų ir negali išeiti iš laivo.

G.Kirkilas: susisiekimo ministro nesiruošiama keisti

Vienas socialdemokratų vadovų ir Seimo vicepirmininkas Gediminas Kirkilas teigia, kad dėl LJL žlugimo negalvojama keisti susisiekimo ministro, socialdemokrato R. Sinkevičiaus.

G.Kirkilas „Žinių radijui" pripažino, kad Susisiekimo ministerija padarė klaidų, o opiausia problema - prasta komunikacija.

„Mūsų partija visuomet tam turi rezervų, bet specialiai kažkokiam atvejui neruošia tikrai“, - sakė G.Kirkilas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)