19
Kitas

Madrido Barachaso oro uostas (Ispanija)

Cnn.com pristato kelis oro uostus, kurių architektūrą vertina P. Goldbergeris arba kuriuose jis pats norėtų apsilankyti.

„Įkvepiantis didingas pasisveikinimas nėra tai, ko sulauki daugumoje oro uostų, - teigia P. Goldbergeris, rašantis žurnalui „Vanity Fair“, už architektūros kritiką laikraštyje „The New York Times“ apdovanotas Pulitzerio premija ir išleidęs knygą „Why Architecture Matters“ („Kodėl architektūra yra svarbi“). – Dauguma jų siekia tik efektyvumo, o daug oro uostų nepasižymi ir tuo“.

Įspūdingiausios erdvės paprastai būna įrengtos oro uostų išvykimo salėse. Tačiau jose keleiviai skuba atlikti saugumo procedūras bei suspėti į skrydžius ir neturi laiko gėrėtis jų dizainu. Atvykimo salės paprastai nebūna pernelyg įkvepiančios.

„Atvykus, esi nukreipiamas į apatinius aukštus pasiimti bagažo ir eiti išėjimo, kuris atrodo tarsi prievolė, link“, - sako P. Goldbergeris, nuolat skraidantis tarp Niujorko ir Naujojo Džersio judrių, bet ne itin išvaizdžių oro uostų.

Nors dauguma oro uostų neatitinka jo reikalavimo didingai pasitikti svečius – netgi tie, kurie jam patinka, - architektai sugeba suprojektuoti oro uostus, vertus susižavėjimo.

19
Kitas

Madrido Barachaso oro uostas (Ispanija)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)