„Artėjantis Velykų savaitgalis bus iššūkiu – juntamas pandeminis nuovargis, kurio paveikti kai kurie žmonės nusprendžia nepaisyti judėjimo ribojimų. Visgi norime atsakingai priminti, kad šiuo metu galimos tik būtinosios kelionės, o su savimi reikia turėti kelionės būtinybę pagrindžiantį dokumentą. Bendradarbiaujame su policija, keleivinėse stotyse pradedamos patikros, kurios tęsis ir visą šventinį savaitgalį“, – pasakoja „LTG Link“ vadovas Linas Baužys.

L. Baužys ragina keleivius elgtis sąmoningai ir, jei kelionė nėra būtinoji, grąžinti kelionės bilietą. Tai padaryti galima internetinėje svetainėje traukiniobilietas.lt, jei bilietas pirktas internetu, arba bilietų pardavimo kasose.

Keleiviams primenama, kad keliauti galima tik tuomet, jei:

  • Vykstama į savo gyvenamosios vietos savivaldybę.
  • Važiuojama į darbą, kai darbo vieta yra kitoje savivaldybėje.
  • Kai savivaldybėje turima nuosavybės teise priklausančio turto.
  • Dėl artimųjų netekties.
  • Dėl medicininių paslaugų.
  • Kai vykstama į tarptautinius keleivių maršrutus aptarnaujančias stotis.


Kaip yra informavusi policija, su savimi reikia turėti kelionės būtinybę pagrindžiantį dokumentą arba jo nuotrauką telefone. Tai gali būti, pavyzdžiui, nekilnojamojo turto nuosavybės dokumentai, gyvenamosios vietos deklaracija ar siuntimas pas gydytoją. Jei keleivis, važiuojantis traukiniu, policijos pareigūnui negalės pateikti kelionės būtinybę pagrindžiančio dokumento, jam bus skirta bauda. Išlaipinimai neplanuojami.

„LTG Link“ atkreipia dėmesį, kad traukiniuose galioja sustiprintos saugumo priemonės: išlaikomi atstumai, keleiviai gali dezinfekuoti rankas, dėvimos kaukės. Patys traukiniai kasdien nuodugniai dezinfekuojami.

„LTG Link“ – „Lietuvos geležinkelių“ grupės dalis, nuo 2019 m. rugsėjo veikianti kaip atskira bendrovė, atsakinga už keliones traukiniais Lietuvoje ir užsienyje. Bendrovės tikslas – tapti pirmuoju pasirinkimu keliaujantiems ir kurti naują keliavimo patirtį, skatinant rinktis patogią, saugią ir gamtai draugišką transporto priemonę – traukinį. Pastaruosius kelerius metus „LTG Link“ keleivių skaičius nuosekliai augo, o 2019-aisiais keliones traukiniais rinkosi rekordinis skaičius žmonių – 5,5 mln.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)