Norint, kad orlaiviai į Londoną skraidytų bent pusmetį, reikia apie 300 tūkst. litų paramos. Užtrukus deryboms ir dokumentų tvarkymui, šįmet naujas maršrutas galėtų nusidriekti rugpjūčio, rugsėjo ir spalio mėnesiais. Tam pakaktų 150 tūkstančių litų. Pusę šios sumos - 75 tūkst. litų - sumokėtų Palangos savivaldybė. Surinkti likusią dalį pinigų kviečiamos kitos šešios regiono savivaldybės.

Pasak Palangos mero Šarūno Vaitkaus, Anglijoje gyvena nemažai emigrantų iš Vakarų Lietuvos regiono, todėl ši kryptis itin svarbi Palangai.

"Jei ir dabar savivaldybės savo biudžetuose šiam projektui nesuras keleto tūkstančių litų, vadinasi, jų kalbos apie naujų skrydžių svarbą Klaipėdos regiono verslui ir turizmo plėtrai tėra tušti žodžiai", - sakė Š.Vaitkus.

Siekdama į Palangos oro uostą pritraukti pigių skrydžių bendroves, Susisiekimo ministerija šių metų pradžioje Klaipėdos regiono savivaldybėms pasiūlė finansuoti naujų skrydžių krypčių plėtrą. Sumą paskirsčius pagal gyventojų skaičių, savivaldybėms tektų susimesti po keletą šimtų tūkstančių litų. Vien iš Klaipėdos miesto buvo prašoma apie milijono litų. Šiemet sunkiai savo poreikius tenkinančios savivaldybės atsakė, kad tokių pinigų neranda.

Naujiems skrydžiams į Vokietiją, Angliją ir Švediją septynių savivaldybių buvo prašoma surinkti apie 2 mln. litų. Įvairių nuolaidų oro bendrovėms pasiryžęs skirti pats Palangos oro uostas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)