Kaip skelbia kanalas, „pagal sutartį numatyta įsigyti 20 Prancūzijos-Italijos bendrovės keleivinių regioninės klasės ATR 72-600 lėktuvų su galimybe papildyti užsakymą dar 20 tos pačios modifikacijos orlaivių“.

Turimais duomenimis, sandoris vertinamas 1,089 mlrd. JAV dolerių. Teheranas taip pat domisi galimybe įsigyti JAV lėktuvų gamintojos „Boeing“ orlaivių.

Šią sutartį Irano bendrovė „Iran Air“ pasirašė praėjus kiek daugiau nei savaitei po to, kai per Irano prezidento Hassano Rouhani vizitą Paryžiuje buvo pasirašytas kontraktas dėl 118 „Airbus“ orlaivių įsigijimo per ketverius metus. Apie 25 mlrd. JAV dolerių vertės sandorį buvo paskelbta po H. Rouhani derybų su Prancūzijos prezidentu Francois Hollande'u.

Dėl embargo, galiojusio nuo 1995 metų, Vakarų lėktuvų gamintojai neturėjo galimybės pardavinėti savo produkcijos Teheranui.

Irano civilinės aviacijos organizacija ne kartą pažymėjo, kad šaliai per artimiausius 10 metų reikia įsigyti iki 500 keleivinių lėktuvų, 400 vidutinio-ilgojo nuotolio ir 100 trumpojo nuotolio lėktuvų. Šalies lėktuvų parką sudaro per 300 lėktuvų, iš kurių tik 140 yra tinkami eksploatuoti. Irano keleiviniai lėktuvai yra vidutiniškai 20 metų senumo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)