Kaip rašo „Klaipėda”, trečiadienį vakare paskutiniu autobusu 77 metų vos matanti klaipėdietė Irena Jasiulytė norėjo grįžti namo iš Šernų sodų. Kadangi moteris turi regėjimo negalią, nuolat vežiojasi rankinę su ratukais, kuri dažnai jai atstoja baltąją lazdelę.

Pensininkė įkėlė rankinę į vidų, tačiau pati nespėjo įlipti. Durys užsidarė jai prieš pat veidą, ir autobusas nuvažiavo. I.Jasiulytė pasakojo mojavusi, kaip sugebėjo, gestikuliavusi, kad atkreiptų į save tolstančio autobuso vairuotojo dėmesį.

Viduje buvę keleiviai šaukė vairuotojui, kad šis paliko moterį, kurios rankinė yra autobuse, prašė sustoti, tačiau vairuotojas nereagavo. Apsukęs ratą autobusas stabtelėjo stotelėje, netoli nuo tos vietos, kurioje liko neįgali moteris. Tada viena keleivė priėjo prie vairuotojo ir pasakė, kad jis paliko keleivę bei paprašė palaukti.

Ji išlipo iš autobuso ir pamatė atskubančią I.Jasiulytę. Vairuotojas paliko išlipusią moterį ir nuvažiavo.

Po kiek laiko prie moterų sustojo sutuoktinių pora. Bendros bėdos ištiktosios paprašė jas pavežti iki paskutinės 34-ojo maršruto stotelės Rumpiškės gatvėje.

Kaip rašo „Klaipėda”, ten abi moterys ėmė gėdinti autobuso vairuotoją. Klausinėjo, kodėl jis taip pasielgė. Tačiau jokio paaiškinimo neišgirdo. Vyras tik atsiprašinėjo.

Pats autobuso vairuotojas Kuzma Mironovas tikino, kad nepatogumų moterims pridarė netyčia.

"Tokia diena buvo – karšta, žmonių daug", – bandė teisintis 62-ejų vairuotojas. Jis pasakojo 25 metus dirbęs Autobusų parke ir niekada nieko panašaus jam nebuvo nutikę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (200)