Pasak Susisiekimo ministerijos Biudžeto ir valstybės turto valdymo departamento direktoriaus Sauliaus Kerzos, iš ekspertų tikimasi sulaukti kelių strategijos scenarijų – optimistinio, pesimistinio ir labiausiai realaus.

„Ekspertai teiks paslaugas rengiant strategijos projektą bei jį derinant su valstybės institucijomis, suinteresuotomis šalimis ir visuomene. Ekspertai turės pateikti užsienio valstybių ilgalaikių transporto ir pasaulinių tarptautinių organizacijų strategijų apžvalgą, taip pat rekomendacijas dėl strategijos ir jos struktūros“, – BNS sakė S. Kerza.

Paslaugų vertė kol kas nėra tiksliai žinoma, sakė S. Kerza. Ministerija jau paskelbė būsimo konsultantų konkurso techninių specifikacijų projektą, o konkursą planuojama paskelbti gruodį arba kitų metų pradžioje.

Konsultantai bus samdomi iki 2019 metų pabaigos, šis terminas gali būti pratęstas iki 2020 metų gegužės pabaigos.

Dabartinę ilgalaikę – iki 2025 metų – strategiją Vyriausybė patvirtino 2005 metais. Pagrindiniai jos prioritetai buvo nacionalines sienas kertančio transeuropinio transporto tinklo sukūrimas, taip pat Vakarų–Rytų transporto ašies modernizavimas ir plėtra.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)