Aviakompanijos lėktuvas Palangos oro uoste leisis 15:50 val., atgal į Kijevą išskris 16:35 val. Skrydžio trukmė - 1 val. 50 min. Prekyba bilietais „Ukraine International Airlines" interneto svetainėje bei kitose bilietų pardavimo vietose turėtų prasidėti artimiausiu metu.

„Devintojo vežėjo Palangos oro uoste atsiradimas - tikrai didelis mūsų komandos pasiekimas. Tikimės, kad šis maršrutas svariai prisidės prie atvykstamojo turizmo skatinimo - planuojame, kad atvykstančiųjų iš Ukrainos dalis visame keleivių sraute bus apie 60 proc. Tie, kurie pajūryje rūpinasi atvykstančių turistų pramogomis, jau turėtų pradėti ruoštis," - sakė Lietuvos oro uosto Komercijos direktorė Jūratė Baltrušaitytė.

„Ukraine International Airlines" maršrutų žemėlapyje - daugiau nei 3000 krypčių Europoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose, Azijoje ir Artimuosiuose Rytuose, tad Klaipėdos regiono gyventojams aviakompanijos skrydžiai suteiks plačias kelionių galimybes. Skrydžiai iš Palangos bus vykdomi į Kijevo Borispilio oro uostą.

Šiuo metu aviakompanija į Kijevą skraidina ir iš Vilniaus oro uosto, o nuo birželio 24 d. iki rugsėjo 12 d., kaip ir praėjusiais metais, vykdys sezoninį maršrutą Vilnius-Odesa.

Tą pačią birželio 19 dieną skrydžius maršrutu Palanga-Minskas pradės ir Baltarusijos oro bendrovė „Belavia", taip pat vykdyti sezoninius skrydžius į Maskvą sugrįš aviakompanija „Rusline". Abi bendrovės į Palangos oro uostą skraidys kartą per savaitę - sekmadieniais.

Šių metų vasaros sezoną Palangos oro uostas pasitiko išaugusiu čia veikiančių oro linijų skaičiumi - kovo mėnesį į Lietuvos pajūrį skraidyti pradėjo aviakompanijos „Wizz Air", „Ryanair" ir „LOT Polish Airlines". Dėl to balandžio mėnesį Palangoje aptarnauta 86 proc. daugiau keleivių negu 2015-aisiais tuo pačiu metu.

Iš Palangos vasaros sezono metu galima tiesiogiai pasiekti Kopenhagą, Oslą, Rygą, Londono Lutono ir Stanstedo oro uostus, Varšuvą, Minską ir Kijevą.