„Spalio 29 dienos vakare laukiame atvykstant dujovežio „Coral Fungia“. Dujovežis atgabens apie 6,5 tūkst. kub. metrų SGD“, – BNS patvirtino Klaipėdos SGD terminalo operatorė „Klaipėdos nafta“.

Portalų marinetraffic.com ir myshiptracking.com duomenimis, „Coral Fungia“ plaukia iš Vysocko, kur yra „Novatek“ SGD gamykla. Tai bus jau ketvirtas nedidelis rusiškų dujų krovinys SGD terminale spalį prasidėjusiais naujais dujų metais.

Į Klaipėdą spalį atplaukė ir du dideli dujovežiai iš Norvegijos Melkojos uosto, kur yra „Equinor“ SGD gamykla. Vienas iš pastarųjų buvo skirtas žaliavų prekybos grupės „Imlitex Holdings“ bendrovei „Imlitex“, tą ji yra patvirtinusi BNS.

BNS žiniomis, SGD terminalu toliau naudosis Jonavos trąšų gamintoja „Achema“, taip pat elektros ir dujų tiekimo bendrovė „Ignitis“ (buvęs „Lietuvos energijos tiekimas“). Nė viena iš šių Lietuvos bendrovių neįvardija savo tiekėjų. Praėjusiais dujų metais terminalu naudojosi ir ketvirta bendrovė – Estijos valstybinis energetikos koncernas „Eesti Energia“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)