„Pagrindiniu tikslu projektuojant šį koncepcinį automobilį buvo siekis sukurti tobulą, grynakraujį sportinį kupė, kurio dizainas kaitintų užkietėjusių automobilių entuziastų aistras. Esu įsitikinęs, kad mums tai pavyko“, - pristatymo metu sakė vyriausias „Hyundai“ dizaino centro Irvine (JAV, Kalifornija) dizaineris Joelis Piaskovski.

Suprantama, kad serijinis automobilis skirsis nuo parodoje pristatyto koncepcinio modelio, tačiau gamintojai užtikrino, kad agresyviai atrodantis „Concept Genesis Coupe” priekis bei „Z“ raidės formos šoninės kėbulo linijos tikrai bus perkeltos į serijinį automobilį.

Tačiau kol gamintojai kuria serijinį modelį, susipažinkime su jo prototipu iš arčiau. „Hyundai Concept Genesis Coupe” yra 4,67 m ilgio, 1,90 m pločio ir 1,39 m aukščio automobilis, turintis tikrai ilgą, net 2,82 m siekiančią ratų bazę.

Išskirtinumo koncepciniam automobiliui suteikia ne tik dviejomis spalvomis nudažytas kėbulas, bet ir didžiuliai ratai su 20 colių lengvojo lydinio ratlankiais, ant kurių sumontuotos 255/35 dydžio padangos priekyje ir 275/35 dydžio gale.

Po variklio dangčiu gamintojai įtaisė 6 cilindrų, 3,8 l darbinio tūrio benzininį variklį, kurio galia siekia 300 AG, o sukimo momentas – virš 340 Nm. Ši galia galiniams „Hyundai Concept Genesis Coupe” ratams yra perduodama per 6 pavarų mechaninę greičių dėže. 100 km/h greitį koncepcinis automobilis pasiekia lygiai per 6 sekundes.

Šaltinis
Portalo "Autotau.lt" informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo neleidžiama.
Autotau.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją