Automobilių parade dalyvavo dvidešimt vienas šalies automobilių klubas. Kiekvienas paradui paruošė vienas už kitą spalvingesnius ir įdomesnius pasirodymus.

„Saab“ klubo priekyje žygiavo orkestras su šokėjomis, į Vilnių atsivežtas specialiai iš Kauno. „Mazda“ klubo vyrukai vilkėjo juodus kostiumus, buvo užsidėję tamsius akinius ir priminė filmo „Vyrai juodais drabužiais“ herojus. „Calibra“ klubas į paradą atgabeno ne tik pačius įspūdingiausius klubo modelius, bet ir du karinius džipus, kuriuose sėdėjusios pusnuogės merginos praeivius apiberdavo blizgučiais, o klubo nariai dosniai dalino žiūrovams vėliavėles. Senovinius automobilius į paradą atgabeno Lietuvos žurnalistų autoklubas. „Subaru“ klubas vieno automobilio priekyje pritvirtino įrenginį sniegui valyti, tuo lyg skelbdamas, jog atėjo pagaliau atėjo pavasaris. Vasarišką iškylą Gedimino prospekte surengė „Vabalų“ klubas.

Parado organizatoriai, automobilių tuningo klubas „Tai Realu“, taip pat nenusileido kitiems klubams: parado priekyje važiavo naujas spalvotais balionais papuoštas „Hanse trailer“ vilkikas, ant kurio buvo įrengta mini scena, grojo diskžokėjas Sezzy.

Geriausiu parado ekipažu buvo pripažintas Lietuvos „Honda“ klubas. Jis žiūrovus ir komisiją pakerėjo įspūdingu drakonu, geišomis persirengusiomis merginomis bei šiltu bendravimu su praeiviais, kai kone kiekvienam buvo dalinami saldainiai. Negana to, Gedimino prospekte „Honda“ surengė rytų kovos menų pasirodymą.

„Įtampa buvo iki paskutinės minutės, labai išsigandome, kai pamatėme „Saab“ klubą su orkestru ir merginomis, tačiau manau, kad laimėjome dėl to, jog mūsų klubo nariai visą pasirodymą suorganizavo ir įvykdė patys, be pašalinių pagalbos“, - teigė „Honda“ klubo atstovė Greta Filipovičiūtė. Anot jos, klubo nariai labai patenkinti laimėtu prizu – vakarėliu „Rossini“ restorane, kur jų laukia itališki užkandžiai, sauna ir linksmybės.

Nugalėtojams atiteko ir „3Dstikle“ specialiai pagaminta taurė, ant kurios laimėjusio klubo pavadinimas buvo išgraviruotas renginio dieną. „Kai tik nusprendėme, kuriam klubui atiteks geriausiojo vardas, informavome apie tai „3Dstikle“ ir jie per penkias minutes išgraviravo pavadinimą ant jau paruoštos taurės bei atgabeno ją į renginio vietą“, - pasakojo „Tai Realu“ klubo prezidentas Robertas Daskevičius.

„Tai Realu“ klubo prezidento teigimu, išrinkti geriausius buvo labai sudėtinga, nes visi klubai puikiai pasirengė paradui ir stebino savo išmone bei idėjomis. „Nutarėme prizą skirti „Honda“ klubui, nes jų pasirodymas geriausiai atitiko klubo koncepciją, buvo susietas su Japonija, kur ir gaminami šio modelio automobiliai“, - aiškino R.Daskevičius.

Nuo „Forum Palace“ pajudėjęs klubų paradas driekėsi Konstitucijos prospektu Žaliojo tilto link ir apie valandą stovėjo Gedimino prospekte, kur stebino būrius smalsuolių. Gedimino prospekte organizatoriai susirinkusius vilniečius ir miesto svečius kvietė po inscenizuotą kelionę po ES šalis, kuriose gaminami vieno ar kito modelio automobiliai. Po apdovanojimų klubų ekipažai nenoriai skirstėsi namo, o renginio organizatoriai pažadėjo būtinai čia sugrįžti kitąmet.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją