Ministras Lietuvos radijui teigė, kad Lietuva dėl leidimo atvykti į šalį taiko ne daugiau kaip 25 koronaviruso atvejų 100 tūkst. gyventojų kriterijų ir į Lietuvą kol kas neįleidžiami Švedijos, Portugalijos ir Jungtinės Karalystės gyventojai.

Ministras taip pat patvirtino, kad šiuo metu neplanuojama atnaujinti skrydžių su Jungtine Karalyste, ir tai daroma sąmoningai, dėl didelio sergamumo.

„Su Jungtine Karalyste neplanuojame kol kas atverti tų maršrutų, iš ten žmonės gali atvykti į Lietuvą, bet žymiai komplikuočiau, brangiau, tai irgi tam tikras filtras, ir tai yra sąmoningai (daroma), nes mes nematome, kad tai yra saugu“, – sakė L. Linkevičius.

Bilietai parduodami, bet leidimo dar nėra

„Wizzair“ bendrovės atstovai „Delfi“ komentavo, kad nuolat stebi ir vertina situaciją bei galiojančius kelionių apribojimus.

„Kompanija paleis kiek įmanoma daugiau krypčių, kai kelionių apribojimai bus panaikinti ir bus poreikis konkretiems maršrutams“.

„Wizzair“ ir „Ryanair“ puslapiuose galima matyti, kad liepos ir rugpjūčio mėnesiais vienu populiariausių maršrutų Londonas-Vilnius yra pardavinėjami bilietai, kurių kainos į vieną pusę vienam žmogui dažniausiai svyruoja nuo 10 iki 60 eurų. „Wizzair“ artimiausią skrydį tokiu maršrutu galima įsigyti ir birželio 29 d., tačiau jis kainuotų beveik 300 eurų, o skrydžių kompanija negali užtikrinti, kad jis įvyks.

„Valstybių įvesti apribojimai keičiasi labai greitai ir naujos taisyklės gali įsigalioti per trumpą laikotarpį. Todėl „Wizz Air“ turi atšaukti kai kuriuos savo skrydžius paskutinę akimirką. Apgailestaujame, kad skrydžiai atšaukiami likus mažai laiko iki numatyto išvykimo, tačiau dažnai aviakompanija negali kontroliuoti susiklosčiusių aplinkybių ir taip pat turi greitai prisitaikyti prie besikeičiančios realybės“, – naujienų portalui tvirtino „Wizz Air“ atstovai.

Taip pat pridūrė, kad susisklosčius tokiai situacijai, „Wizz Air“ keleiviams automatiškai grąžina 120 proc. sumokėtos sumos į keleivių „Wizz Air“ sąskaitas, jeigu skrydį atšaukia aviakompanija, taip pat keleiviai gali pasirinkti 100 proc. sumos grąžinimą: pinigai grąžinami į banko kortelę arba pervedami į banko sąskaitą.

„Nuo šiol aviakompanija įsipareigoja grąžinti keleiviams pinigus tokiu būdu, kokiu jie buvo sumokėti, per 30 dienų nuo grąžinimo užklausos išsiuntimo“, – tikino oro linijų atstovai.

Elgiamasi neatsakingai

Pirmadienį ministras pirmininkas Saulius Skvernelis teigė, kad skrydžių bendrovės, kurios parduoda bilietus, neturėdamos leidimo vykdyti skrydžius, elgiasi neatsakingai.

„Tai neatsakingi žingsniai, kol nėra gauto leidimo vykdyti reguliarius arba užsakomuosius skrydžius į Lietuvą. Tai panašu į gyventojų, mūsų piliečių ir užsieniečių apgaudinėjimą“, – žurnalistams pirmadienį sakė S. Skvernelis.

Paklaustas, kada bus atverti keliai į Jungtinę Karalystę, premjeras sakė, kad tai priklausys nuo epidemiologinės situacijos šioje šalyje.

„Kada pasikeis tas sąrašas, priklauso nuo epidemiologinės situacijos. Kol kas Jungtinė Karalystė lieka sąraše valstybių, su kuria mūsų bendravimas yra apribotas“, – sakė S. Skvernelis.

„Delfi“ primena, kad į Lietuvą be jokių apribojimų kol kas gali atvykti užsieniečiai iš 28 šalių: Rumunijos, Lenkijos, Bulgarijos, Nyderlandų, Belgijos, Liuksemburgo, Prancūzijos, Maltos, Danijos, Ispanijos, Italijos, Čekijos, Estijos, Vokietijos, Austrijos, Airijos, Norvegijos, Suomijos, Šveicarijos, Islandijos, Graikijos, Kipro, Slovėnijos, Latvijos, Vengrijos, Slovakijos, Kroatijos ir Lichtenšteino.

Šią savaitę dėl didelio sergamumo COVID-19 į Lietuvą vis dar negali atvykti Švedijos, Portugalijos ir Jungtinės Karalystės piliečiai ir jose teisėtai gyvenantys asmenys. Lietuvos piliečiams, kaip ir anksčiau, leidžiama atvykti iš bet kurios šalies.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (107)