72 metrų ilgio jachta „MV Axioma“ „buvo pagrindinis tarptautinio banko arešto objektas“, sakoma šio mažo britų anklavo, esančio pietiniame Ispanijos pakraštyje, vyriausybės pirmadienio vakarą paskelbtame pareiškime.

Gibraltaras leido laivui su Maltos vėliava įplaukti į uostą, o vėliau areštavo laivą „pagal svarių pretenzijų turinčių kreditorių interesus“, iki tolesnio nurodymo. Po susitikimo su Gibraltaro vyriausiuoju ministru Fabianu Picardo Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretorė Liz Truss antradienį pasveikino anklavą „po Jungtinės Karalystės sankcijų perėmus Dmitrijaus Pumpianskio superjachtą“.

D. Pumpianskis, didžiausios Rusijos plieninių vamzdžių gamintojos TMK vadovas, anksčiau šį mėnesį po Rusijos invazijos į Ukrainą vasario 24 d. buvo įtrauktas į Rusijos magnatų, kuriems taikomos ES ir JK sankcijos, sąrašą. Ispanijos, Italijos ir Prancūzijos valdžia taip pat sulaikė jachtas, susijusias su Rusijos oligarchais, – tai dalis Europos pastangų spausti Vladimirą Putiną pasitraukti iš Ukrainos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją