Tai BNS patvirtino Generalinės prokuratūros atstovė Rita Stundienė.

„Gavome raštą, jis bus paskirtas konkrečiam prokurorui ir jis spręs, ar yra pagrindo pradėti ikiteisminį tyrimą“, - BNS sakė ji.

Nemokia paskelbta „Go Planet Travel“ apgavo daugiau kaip 1 tūkst. turistų. Dalį keliautojų bendrovė į užsienį išvežė jau žinodama, kad jiems paslaugų nesuteiks.

Verslininko Sauliaus Vaitkevičiaus teigimu, jo valdoma grupė „WPI investments“ šiemet gegužės pradžioje už neskelbiamą sumą įsigijo holdingą „Grand Go Group“, Lietuvoje valdantį po 100 proc. „Go Planet Travel“ ir atvykstamojo turizmo bendrovės „Go Baltic Travel“ akcijų.

Gegužės pabaigoje S. Vaitkevičius įsigijo naują 675 tūkst. litų nominalios vertės „Go Planet Travel“ akcijų emisiją ir šiuo metu tiesiogiai valdo 11,9 proc. akcijų, rodo Registrų centro duomenys.

„Go Baltic Travel“ pastaruoju metu vadovavo Martynas Laivys, kuris anksčiau dirbo bankrutavusios skrydžių įmonės „Star1 Airlines“ vadovu. Su M. Laiviu BNS nepavyko pasikalbėti - telefonu atsiliepęs verslininkas su žurnalistu nebendravo.

„Star1 Airlines“ keleiviams liko skolinga apie 5,2 mln. litų, o verslo partneriams, darbuotojams - apie 10 mln. litų. „Star1 Airlines“ skrydžių nevykdė nuo 2010 metų rugsėjo, kai už skolas Dubline buvo sulaikytas įmonės orlaivis.

„Star1 Airlines“ bankroto administratorius, siekdamas išieškoti įmonei padarytą žalą, 2011 metų lapkritį M. Laiviui pateikė apie 10 mln. litų ieškinį. Jo manymu, M.Laivys netinkamai kontroliavo bendradarbiavimo sutartį su kita tai pačiai grupei „Star Team Group“ priklausiusia kelionių agentūra „Star Holidays“, dėl to susidarė apie 10 mln. litų pastarosios įsiskolinimas.

2013 metų rugpjūtį Lietuvos apeliacinis teismas nutarė, kad M.Laivys turėtų padengti 2,5 mln. litų žalą, tačiau šiemet gegužę Aukščiausiasis Teismas nurodė, kad M.Laivys nėra atsakingas už bankrutavusios bendrovės patirtus nuostolius ir neprivalo atlyginti žalos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)