Šis 100 mln. JAV dolerių vertės sandoris yra jau antras tarp GM ir Rusijos kompanijos. Rusijoje automobiliai su "Chevrolet" prekiniu ženklu iki šiol nebuvo gaminami.

"Šis projektas yra naujas žingsnis "AvtoVAZ" ir GM bendradarbiavime", - sakė VAZ valdybos pirmininkas Vladimiras Kadanikovas.

GM prezidentas Europai Michael'as Burnsas (Maiklas Bernsas) sakė, kad sprendimas šiuos modelius gaminti Toljačio įmonėje buvo priimtas siekiant pasinaudoti klestinčia Rusijos automobilių rinka, kuri yra aštunta pagal dydį pasaulyje. Rusijoje pagaminti sedanai eksportuojami nebus.

"AvtoVAZ" prasidėjo integravimo į pasaulio rinką procesas", - teigiama kompanijos pranešime spaudai. - "AvtoVAZ" ir GM projektas atitinka Rusijos interesus ir rodo, kad šalyje gerėja investicijų klimatas".

Abi automobilių kompanijos jau gamina sportinius "Chevy Niva" modelius "AvtoVAZ" komplekse Rusijos pietuose. Prieš dvejus metus GM į šią gamyklą investavo 338 mln. JAV dolerių. Naujasis pranešimas buvo paskelbtas nuo pirmojo "Chevy Niva" pagaminimo Rusijoje praėjus vos vieneriems metams. Nuo 2002 m. rugsėjo Rusijoje jau pagaminta 17 tūkst. "Chevy Niva" automobilių.

V. Kadanikovas sakė, kad vienas iš svarbiausių naujojo susitarimo aspektų yra tai, jog trečdalis sedanams reikalingų dalių bus pagamintos Rusijoje. Tai leis nustatyti konkurencingą automobilių kainą.

Tačiau kol kas nė viena iš bendrovių negali pasakyti, kiek automobilis kainuos. Pasak jų, rusiškas "Opel-Vauxhall Astra" sedanas vizualiai skirsis nuo pagaminto Europoje, tačiau konkrečiai nenurodė, kuo.

"GM-AvtoVAZ" kompanijos generalinis direktorius Johnas Milonas (Džonas Milonas) teigė, kad naujasis automobilis bus konkurencingas pagal kokybę, komfortą, saugumą ir kainą.

Paklaustas, kodėl buvo pasirinktas būtent sedanas, V. Kadanikovas sakė, kad rinkos tyrimas parodė, jog šis modelis Rusijoje bus gerai perkamas.

"AvtoVAZ" ir GM bendroje įmonėje valdo po 41,5 proc. akcijų paketą. Likusi akcijų dalis priklauso Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankui.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją