Taip degalinės reiškia protestą prieš Kauno miesto savivaldybės taikomą praktiką apmokestinti vartotojui būtiną informaciją kaip išorinę reklamą.

Nors degalinės veikia įprastu režimu, degalų kainas vairuotojai gali sužinoti tik privažiavę prie degalų pompų.

Degalinių protesto akcija tęsis ir švieslentės bus užgesintos iki spalio 3 d. 23:00 valandos.

Prekybininkai teigia, kad jų kantrybė baigėsi, kuomet pradėta apmokestinti stendus su užrašais "oras", "vanduo", "įėjimas" ir panašiai. Be to, verslininkai sako, kad ši problema iškyla ne tik Kaune.

"Nors akcija vyksta Kaune, ši problema aktuali daugelyje Lietuvos savivaldybių. Tikrai yra tam tikros ribos ir niekas neginčija fakto, kad verslas turi mokėti tam tikras rinkliavas konkrečios savivaldybės teritorijoje. Bet šiai dienai situacija peržengė visas padorumo ribas. Patys pamąstykite, ar teisinga apmokestinti prekybos centrų aikštelėse kaip reklamą stulpelius su numerėliais, kurie sužymi parkavimo vietas", - DELFI teigė Lietuvos prekybos įmonių asociacijos vykdantysis direktorius Laurynas Vilimas.

Be to, verslininkai stebisi, kad rinkliava renkama penkeriems metams į priekį. Jei, tarkim, įmonė veiklą nutraukia ir stendus pašalina - pinigai negrąžinami.

"Per pastaruosius porą mėnesių iš mūsų asociacijos degalinių esančių Kauno mieste, kreipėsi keletas degalinių su pastabomis, kad Kauno savivaldybė juos baudžia už reklamos įstatymo pažeidimą. Kai pradėjome domėtis sužinojome, kad tokie užrašai kaip "oras", "vanduo" yra reklama, bet ne nuoroda. Mano nuomone, tai yra truputį neteisinga, nes degalinė turi savo specifiką ir teikia kompleksines paslaugas - degalai, plovykla. Tai yra patogu klientams", - teigė Lietuviškų degalinių sąjungos vykdantysis direktorius Vidas Šukys.

Kaip atrodo Kauno degalinės – akcijos organizatorių nuotraukose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)