„Dėl koronaviruso omikron varianto ir gripo sezono labai padaugėjo skaičius „Finnair“ ir jos partnerių darbuotojų, kurie dėl ligos negali dirbti“, – sakoma bendrovės pranešime.

„Siekiame įveikti darbuotojų trūkumo iššūkius atšaukdami skrydžius, kad išvengtume paskutinės minutės pokyčių ir geriau valdytume mūsų klientų lūkesčius,“ – pridūrė bendrovė.

„Finnair“ pranešė, kad atšaukti skrydžiai daugiausia bus susiję su paskirties vietomis, kuriose paprastai vykdoma daug persėdimų per dieną, pavyzdžiui, Stokholmu, Oslu, Paryžiumi ir Roma, kad klientai galėtų tą pačią dieną pasinaudoti kitais skrydžiais.

Naujo tolimojo maršruto į Dalasą paleidimas dabar bus atidėtas iki kovo 27 dienos, taip pat bus sumažintas maršrutų į Aziją skaičius.

Trečiadienį „United Airlines“ taip pat paskelbė apie savo skrydžių tvarkaraščio sumažinimą dėl darbuotojų trūkumo.

Kalėdų laikotarpiu dėl plintančio omikron varianto visame pasaulyje buvo atšaukta dešimtys tūkstančių skrydžių.

„Finnair“ ypač stipriai nukentėjo dėl tolimųjų skrydžių sumažėjimo per pandemiją, nes skrydžiai tarp Helsinkio ir Azijos yra pagrindinė grupės augimo strategijos dalis.

Aviakompanija, kurios didžioji dalis priklauso Suomijos valstybei, 2020 metais paskelbė, kad atsisakys 1 tūkst. darbo vietų, arba apie 15 proc. savo darbuotojų.

Kaip ir daugelyje kitų Vakarų Europos šalių, Suomijoje pastarosiomis savaitėmis užfiksuotas rekordinis užsikrėtimo COVID-19 lygis.

5,5 mln. gyventojų turinčioje šalyje nuo antradienio užfiksuota daugiau nei 8 tūkst. naujų atvejų, o bendras užsikrėtimų skaičius pasiekė šiek tiek mažiau nei 350 tūkstančių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją