Tai pranešęs Rusijos veterinarijos tarnybos ("Rosselchoznadzor") vadovas Sergejus Dankvertas pripažino šį klausimą aptaręs su Baltarusijos vicepremjeru Michailu Rusu ir Baltarusijos veterinarijos tarnybos vadovu Jurijumi Pivovarčiku.

"Mes aptarėme bendrus principus dėl kiaulienos krovinių praleidimo per Muitų sąjungos išorines sienas", - sakė S.Dankvertas.

"Kolegos iš Baltarusijos patvirtino, jog Baltarusija pradėjo grąžinti automobilius su kiaulienos kroviniais atgal į ES, nes ši produkcija neatitinka veterinarijos sertifikato išdavimo sąlygų", - pabrėžė "Rosselchoznadzor" vadovas.

Jo žodžiais, vienoje iš ES šalių - Lietuvoje - aptiktas afrikinis kiaulių maras, todėl veterinarijos sertifikatų duomenys nebeatitinka tikrovės.

Anot S.Dankverto, Tarptautiniame epizootijos kodekse numatyta, kad afrikinis kiaulių maras yra liga, kuri turi būti deklaruojama visoje šalies teritorijoje. ES neturi vidinių sienų, vienoje iš ES šalių - Lietuvoje - nustatytas kiaulių maras, o kiaulieną ir toliau bandoma eksportuoti į Rusiją.

Rusijos veterinarijos tarnybos vadovo teigimu, Baltarusija jau grąžino į ES apie 40 vilkikų su kiauliena.

Pasak S.Dankverto, Rusijos sienų šie kroviniai nebepasiekia.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)