„Air Lituanica“ ieškinio suma viršija 7,4 mln. litų.

Kaip aiškina bendrovė, „lapkričio 28 d. „Estonian Air“ vienašališkai nutraukus komercinio bendradarbiavimo sutartis, jie liko „Air Lituanica“ skolingi 6,2 mln. litų surinktų pajamų už „Air Lituanica“ jau praskraidintus keleivius ir sumokėtus depozitus. Iškart po sutarties nutraukimo buvo priskaičiuota 5,7 mln. litų skola, tačiau dabar ji yra patikslinta.”

Taip pat „Air Lituanica“ prašo priteisti nuostolius, patirtus dėl neteisėto vienašališko sutarčių su „Air Lituanica“ nutraukimo. Preliminariais skaičiavimais, „Air Lituanica“ papildomai patirtų nuostolių suma sudaro 1,2 mln. litų. Bendra papildomų nuostolių suma dar bus tikslinama.

„Estonian Air“ vadovas Janas Palméris atsiųstame komentare teigia, kad „Air Lituanica” teikia neteisingą ir dalinę informaciją.

„Kaip mes paaiškinome tuo metu, kai buvo nutraukiamos Skrydžių paslaugų sutartis ir Komercinių paslaugų sutartis su bendrove „Air Lituancia“, iš abiejų pusių buvo dideli įsipareigojimai. Bendrovė „Air Lituanica“ turėjo sumokėti bendrovei „Estonian Air“ už skrydžių paslaugas ir už mūsų komercinių sistemų naudojimą. Savo ruožtu, bendrovė „Estonian Air“ turėjo mokėti bendrovei „Air Lituanica“ už pajamas iš skraidintų keleivių. Tačiau, pagal susitarimą, tai turėjo būti padaryta po vadinamojo buferinio laikotarpio, kad galima būtų užtikrinti, kad bendrovė „Estonian Air“ gautų pinigus, prieš juos išmokėdama.

Bendrovė „Air Lituanica“ atsisakė mokėti už skrydžių paslaugas gruodžio mėnesį – tas apmokėjimas turėjo būti atliktas iki lapkričio 25 d. Kaip skrydžių operatorius, mes turime pareigą skraidinti keleivius, kurie įsigijo bilietus iš bendrovės „Estonian Air“. Todėl, kadangi „Air Lituanica“ neįvykdė savo įsipareigojimų mums, mes nutraukėme savo sutarti. Ta suma, kurią nurodo bendrovė „Air Lituanica“, atitinka sumą, susijusią su bilietais, parduotais į bendrovės „Estonian Air“ skrydžius į Amsterdamą ir Berlyną, per „Estonian Air“. Kadangi mes turime pareigą keleiviams juos transportuoti, mes naudojame pinigus, kuriuos sumoka keleiviai, kad juos skraidintume”, rašoma vadovo komentare.

Pasak jo, „Air Lituanica“ per visą bendradarbiavimo laikotarpį vėlavo atlikti apmokėjimus ir iki šiol mums yra skolinga ženklias pinigų sumas. Būtent dėl šios priežasties ir buvo pasilikta dalis pajamų iš bilietų.

J. Palméris teigia, kad bendrovė reikalaus nuostolių atlyginimo iš „Air Lituanicos“.

Pagal Skrydžių paslaugų sutartį, nutrauktą nuo lapkričio 28 dienos, bendrovė „Estonian Air“ turėjo teikti skrydžių paslaugas bendrovei „Air Lituanica“, naudodama vieną 76 vietų orlaivį iki 2015 metų pabaigos. Šis orlaivis buvo skirtas skrydžiams iš Vilniaus į Amsterdamą ir Berlyną.

Pagal Komercinę sutartį, bendrovė „Estonian Air“ teikė visą eilę paslaugų bendrovei „Air Lituanica“, pavyzdžiui, priėjimą prie bendrovės „Estonian Air“ pardavimo ir platinimo kanalų, bilietų pardavimo ir įplaukų tvarkymo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)