Prieš trejus metus miesto savivaldybės skelbtą konkursą laimėjusios Lietuvos ir Latvijos bendrovės „Kauno keliai“ bei „Latvijas tilti“ buvo įsipareigojusios objektą atiduoti iki birželio 28-osios, tačiau, kaip rašo dienraštis „Lietuvos žinios“, tai bus padaryta iki metų pabaigos.


„Sutartis su Vilniaus miesto savivaldybe yra pratęsta iki gruodžio 28 dienos“, - dienraščiui teigė darbų rangovės „Latvijas tilti“ atstovybės Lietuvoje vadovė Regina Barkauskienė.

Anot jos, darbai užtruko dėl projektavimo klaidų.

Vilniaus miesto savivaldybė skelbė papildomą viešąjį konkursą nenumatytiems darbams atlikti. Jame dalyvavo ne tik „Latvijas tilti“, bet ir dar trys ūkio subjektų grupės. Vėl laimėjome mes, nes pasiūlėme mažiausią kainą“, - aiškino R.Barkauskienė.

2012 metais pasirašyta sutartis numatė, kad „Kauno keliai“ ir „Latvijas tilti“ estakadą pastatys per dvejus metus - iki šių metų birželio pabaigos. Tačiau mažiausią kainą - 31,2 mln. litų - pasiūlę rangovai laiku neįvykdė įsipareigojimo ir nebaigė   estakados. Iki šiol rekonstruota 1121 metro ilgio gatvės atkarpa, įrengtos aplinkosaugos ir eismo saugos priemonės, tačiau 177,5 metro ilgio estakada posūkiams į A.Goštauto gatvę nebaigta.

Bendra estakados statybos kaina išaugo iki 35,937 mln. litų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)