Po to esą sumokėtus pinigus valstybė galėtų susigrąžinti teisme. Ar iš tiesų keleivių nuostoliai bus dengiami valstybės lėšomis, tai, anot jo, paaiškės gavus tikslius nukentėjusių keleivių skaičius.

„Visi Lietuvos piliečiai moka mokesčius ir kai jie patenka į bėdą, ar tai būtų uraganas, ar tai būtų kokios nors kitos ypatingos aplinkybės, mano galva, valstybė turi civilizuotai pasirūpinti piliečiais. Individualiai piliečiai bus visada silpnesni prieš kompaniją“, – sakė jis.

Ministras sakė kompanijos pateiktus duomenis ir surinktą informaciją ketinantis perduoti Generalinei prokuratūrai.

„Pagal Europos Tarybos reglamentą, aviakompanijos kartą per metus turi teikti audituotą finansinę ataskaitą, tokia ataskaita buvo pateikta šį balandį, tačiau po to teikta informacija nebuvo audituota. Kai kurie skaičiai ir tai, kad devynių mėnesių įmonės balansas rodo pelningumą, kelia tam tikrų įtarimų, ar tikrai nebuvo klastojami duomenys“, – kalbėjo jis.

E. Masiulio teigimu, per keturiolika dienų taip pat turėtų būti atliktas auditas Civilinės aviacijos administracijoje.

Neoficialiomis žiniomis, „Star1 Airlines“ yra pardavusi maždaug 15 tūkst. bilietų, tačiau kiek žmonių juos nusipirko, nenurodoma. Oficialiai parduotų bilietų ir nukentėjusių žmonių skaičius neskelbiamas.

Nukentėję klientai su pretenzijomis turi kreiptis į pačią įmonę.

Neoficialiais duomenimis, bendrovė ministeriją informavo šiemet uždirbusi 900 tūkst. Lt pelno, „Star Holidays“ šiais bendrovei yra skolinga per 10 mln. Lt. Nepatvirtintais duomenimis, „Star1 Airlines“lizingo bendrovei už vienintelį savo lėktuvą buvo skolinga kiek daugiau nei 1 mln. Lt.

DELFI primena, kad penktadienį bendrovė „Star team group“ pati paskelbė prašysianti bankroto savo valdomoms įmonėms „Star1 Airlines“ ir „Star Holidays“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją