„Mes laikomės pozicijos, kad papildomas apmokestinimas arba naujas mokestis automobiliams būtų visiškai ne laiku, nes vairuotojai, pirkdami kurą, ir tai sumoka didelį akcizą. Todėl juos papildomai apmokestinti būtų neadekvatu“, – pirmadienį žurnalistams sakė E. Masiulis, Lietuvos liberalų sąjūdžio partijos lyderis.

Liberalai taip pat pasisako ir prieš nekilnojamojo turto mokesčio įvedimo. Apskritai, E. Masiulio nuomone, Lietuva yra pasiekusi ribą, kai daugiau mokesčių didinti nebegalima.

„Galbūt reikia rinktis ilgesnį, bet nuosaikesnį išėjimo iš ekonominės krizės kelią. Mokesčių kėlimo prasme mes esame pasiekę ribą, mes daugiau nebegalime didinti jokių mokesčių. Išėjus į gatvę reikia pasižiūrėti, kiek žmonės yra pajėgūs mokėti. Bet koks mokesčių didinimas neduos laukiamų rezultatų“, - kalbėjo jis.

LiCS lyderis Gintautas Babravičius taip pat sakė, kad jo partija nepritaria naujų mokesčių įvedimui.

„Mūsų partija skeptiškai žiūri į naujų mokesčių įvedimą“, – sakė jis.

DELFI primena, kad kasmetinė Tarptautinio valiutos fondo misija pasiūlė Lietuvai pildant biudžetą įvesti naujų mokesčių, pavyzdžiui, nekilnojamojo turto, automobilių mokesčius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją