Automobilių kelių direkcijos vadovas Vitalijus Andrejevas BNS patvirtino, kad naująja estakada maždaug nuo 14 valandos jau galima važiuoti automobiliams.

Rusnės seniūnė Dalia Drobnienė sakė, kad dar bus stiprinama kelio sankasa, todėl eismas vienu ar kitu metu bus ribojamas.

„Kada bus tvirtinama sankasa, bus dalinis pravažiavimas su šviesoforais. Taip pat bus laikas, kai reikės nuimti senąjį asfaltą, bus visiškai uždaryta ir mes galėsime naudotis tik vienu iš dviejų aplinkkelių“, – BNS sakė D. Drobnienė.

Pasak jos, sankasos stiprinimo darbus planuojama užbaigti iki šių metų pabaigos.

„Vienaip ar kitaip, sekantį potvynį mes tikrai jau gyvensime saugiai“, – teigė seniūnė.

D. Drobnienės teigimu, emocijas, kurios kyla atidarant estakadą, gali suvokti tik Rusnėje ilgiau gyvenę žmonės.

„Jaučiamės labai gerai. Kaip jaučiamės, gali suprasti tik tas, kas bent metus ar du yra gyvenęs Rusnėje ir patyręs tikrąją potvynio grėsmę. To apsakyti jausmais neįmanoma, pradėsime naują gyvenimo etapą“, – sakė D. Drobnienė.

Estakadą už 9,46 mln. eurų statė įmonių „Kauno tiltai“ ir „Tec Infrastructure“ konsorciumas, pirmoji bendrovė dar už beveik 1,3 mln. eurų tvarkė estakados prieigas.

Anksčiau skelbta, kad bendra projekto vertė sieks apie 10 mln. eurų, tačiau dėl papildomų darbų ji išaugo iki maždaug 17 mln. eurų. Darbai finansuojami Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšomis.

Sankasos stiprinimo darbų prireikė paaiškėjus, jog po keliu yra durpių sluoksnis. Juos už 6,3 mln. eurų atliks Vilniaus statybos bendrovė „Tilsta“.

Kelias Šilutė–Rusnė vienintelis veda į Rusnės salą ir per kasmetinius potvynius yra užliejamas bei taip sutrikdo vietos susisiekimą.