„Priimti pakeitimai, kad nustatant biodegalų kiekį kuro produktuose yra leistina 1 procento paklaida, kuri leistų išspręsti šitą koliziją tarp įstatymo ir to, kad daugelis transporto priemonių nėra pritaikytos kurui su biodegalais, kuriuose biodegalų kiekis yra 7 proc. Esant šitai paklaidai, kure esant daugiau kaip 6 proc. biodegalų, visos transporto priemonės galės normaliai veikti“, - sakė ministras po Vyriausybės pasitarimo.

Skelbta, kad šią savaitę Seimo aplinkos apsaugos komitetas nusprendė neatsižvelgti į Lietuvos naftos produktų prekybos įmonių asociacijos kreipimąsi dėl biodegalų naudojimo ruošiant dyzeliną ir nesiūlys keisti Atsinaujinančių išteklių energetikos įstatymo ir problemą spręsti Vyriausybėje.

Pagal įstatyme numatytą tvarką, biodegalų dyzeline turėjo būti ne mažiau kaip 7 proc. tačiau dar galiojo 0,5 proc. paklaida, tad minimalus reikalavimas pardavėjams buvo į dyzeliną įmaišyti 6,5 proc. biodegalų.

Nors biodegalų asociacija teigė, kad ir 6,5 proc. Reikalavimas įgyvendinamas, dyzelinu prekiaujantys verslininkai sakė, jog jau sudarė sutartis, pagal kurias perka dyzeliną su 6,25 proc. biodegalų dalimi ir dėl priimto įstatymo patirs nuostolių. Energetikos ministerija tuomet pasiūlė kompromisą: įstatymo nekeisti, bet padidinti paklaidą, į kurią atsižvelgiama į dyzeliną maišant biodegalus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją