Savivaldybė informavo kad vilniečių apklausa parodė, jog viešąjį transportą prasčiau vertina tie, kurie juo nesinaudoja.

„Norime išsklaidyti neigiamą nuomonę apie viešojo transporto kokybę ar kad juo kelionės trunka per ilgai. Todėl Diena be automobilio bus puiki galimybė vairuojantiems vilniečiams išbandyti atnaujinamą viešąjį transportą nemokamai“, – teigia laikinasis savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ vadovas Vaidotas Meškauskas.

Penktadienį iki 19 val. vakaro taip pat bus draudžiamas automobilių eismas Gedimino prospekto atkarpoje tarp Vilniaus ir T. Vrublevskio – Šventaragio gatvių sankryžos. Čia bus žaisti stalo tenisą ir stalo futbolą, laukia kitos aktyvios pramogos, naktinis pasivažinėjimas riedučiais.

Rugsėjo 22-oji, kaip Diena be automobilio, pasaulyje minima beveik du dešimtmečius. Ši diena minima ir kituose Lietuvos miestuose - Kauno savivaldybė šią dieną nusprendė leisti nemokamai viešuoju transportu vykti visiems keleiviams, net ir neturintiems vairuotojo pažymėjimo ar automobilio registracijos liudijimo.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)