"Labai skausmingi procesai (vyksta - BNS) mūsų aviacijoje, kai neturime nacionalinio vežėjo, kai visos pasaulinės valstybės ar ypač Europos valstybės turi vienokiu ar kitokiu pavidalu. Tai yra didelis nuostolis ir mūsų ekonomikai, tai yra, turizmui", - ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė prezidentė.

"Labai gaila, kad taip vyksta ir kad atskiros žinybos nesugeba laiku pastebėti ir atlikti savo darbo",- kalbėjo ji.

"Star1 Airlines" bendrovė pati reguliariuosius skrydžius yra sustabdžiusi iki spalio 2 dienos. Penktadienį po pietų Licencijavimo komisija dėl jos turi parengti siūlymus ir teikti juos susisiekimo ministrui Eligijui Masiuliui.

Finansinės "Star1 Airlines" problemos ne tik sužlugdė planuotus įmonės reguliariuosius skrydžius. Tai pačiai įmonių priklausančios kelionių organizatorės "Star Holidays" klientai turėjo anksčiau nutraukti atostogas.

Prieš porą metų su finansinėmis problemomis susidūrus reguliariųjų skrydžių bendrovei "flyLAL-Lithuanian Airlines", šios įmonės akcininkams užsienio investuotojų surasti nepavyko.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją