"DaimlerChrysler AG" padalinys "Chrysler" į parodą atvarė visiškai naują visureigį "Liberty". Tuo tarpu "Ford Motor Co." pristatys naują 3,9 litro V8 kupė koncepciją.

Nuošalyje nenorėjęs pasilikti "General Motors Corp." pristatys net penkias naujų koncepcijų transporto priemones, tarp kurių buvo rodsteris "Buick Bengal" ir "Cadillac Vizon".

Tačiau nė vienai iš JAV automobilių gamintojų nepavyko nuslėpti, jog automobilių pramonę Jungtinėse Amerikos Valstijose užklupo dideli nemalonumai.

2000 metais prekyba naujais automobiliais JAV pasiekė rekordines apimtis - praėjusiais metais didžiausioje pasaulio rinkoje buvo parduota apie 17,4 milijono naujų transporto priemonių. Tačiau ketvirtąjį praėjusių metų ketvirtį prekybos automobiliais apimtys pradėjo sparčiai smukti. Analitikai prognozuoja, jog šiais metais prekybos naujais automobiliais apimtys gerokai sumažės.

"General Motors", "Ford" ir "Chrysler" praėjusiais metais prarado dalį užimamos JAV rinkos. Į ją įsiveržė užsienio automobilių gamintojai. Ypač sekėsi Vokietijos BMW ir "Volkswagen AG".

BMW parodoje pristato atgaivintą "Mini Cooper", tuo tarpu Japonijos "Nissan Motor Co. Ltd." parodos lankytojų dėmesį tikisi atkreipti su naujos koncepcijos "Z" sportiniais automobiliais.

"Ford Motor Co." atgaivino "Thunderbird" sportinį kupė, o "Volkswagen" - legendinį "Microbus".

Detroito automobilių paroda yra viena iš didžiausių pasaulyje, ir automobilių gamintojai stengiasi pristatyti čia savo naujausius ir geriausius automobilius. Paroda veiks nuo sausio 13 iki sausio 21 dienos, tačiau žiniasklaida galės pasižvalgyti po parodą jau šią savaitę.

Automobilių gamintojai stengiasi atgaivinti sėkmingus praeities modelius, kurie mėgaujasi populiarumu ir dabar - tai geriausiai įrodo atgaivintas "Volkswagen" "Beetle" modelis ir "DaimlerChrysler AG" "Chrysler PT Cruiser".

"Nissan" prikėlė savo "Z" seriją. Originalus modelis "Datsun 240 Z" rinkoje pasirodė 1969-aisiais ir netrukus susilaukė milžiniško JAV vartotojų, ieškančių stilingų ir ne itin brangių automobilių, dėmesio. Naujasis "Z" modelis tikriausiai kainuos apie 25 tūkstančius JAV dolerių.

BMW "Mini" JAV rinkoje turėtų pasirodyti ateinančiais metais. Tai nedidelis automobilis, kuris sukėlė tikrą revoliuciją nedidelių automobilių rinkoje 7-ąjį dešimtmetį. Naujasis "Mini" yra 11 pėdų ir 7 colių ilgio, tai yra maždaug 20 colių ilgesnis negu originalus modelis. Tačiau kitos išskirtintės originalo dalys išliko - tai dideli apvalūs žibintai, plokščia priekinė dalis, prietaisų skydelio viduryje įmontuotas didžiulis greičio rodytuvas ir t.t.

Retro stiliaus "Thunderbird" turi daug 1955-1957 ir 1961-1962 metų šio modelio versijų bruožų.

Tuo tarpu atgaivintas "Volkswagen" "Microbus" turėtų sukelti amerikiečiams nemažai smagių prisiminimų. Vokietijos automobilių gamintoja nuo 1950 iki 1992 metų išleido tris "Microbus" kartas. Didžiausio populiarumo šis modelis susilaukė 1970-aisiais metais.

Be atgaivintų legendinių automobilių, parodoje bus pristatyti nauji visureigiai, furgonai, sunkvežimiai ir itin funkcionalūs lengvieji automobiliai.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją