Sniegą sostinėje valančios UAB "Grinda" direktorius p. Algimantas Vilūnas tvirtina, jog spūstys Vilniuje vakar susidarė ne tiek dėl kelininkų, kiek dėl vairuotojų, važinėjančių su vasarinėmis padangomis, kaltės. "Pirmiausia kaltos plikos padangos, nereikia visko versti barstymui", teigia bendrovės direktorius.

Anot jo, sostinėje valymo mašinos vakar rytą išvažiavo pusę penkių, vos pasirodė pirmos snaigės. Pirmiausia buvo pabarstytos visos pavojingiausios vietos.

Ši bendrovė pirmą žiemą valo sostinės gatves. Šio verslo ji ėmėsi įsigijusi anksčiau tai dariusios įmonės turtą.

Vilniaus miesto savivaldybė gatvių valymo žiemą naują konkursą skelbs kitąmet.

Kaune ypatingų problemų dėl gatves naktį padengusio sniego nebuvo - jas imta laiku barstyti.

Kauno miesto savivaldybės Komunalinio ūkio skyriaus darbuotojų teigimu, gatvės vakar buvo valomos ir barstomos nuo 3 valandos ryto. Mieste sniegą šiemet valo konkursą laimėjusi UAB "Kauno švara", o smėliu bei druska barsto AB "Kauno keliai". Abiejų bendrovių vadovai teigia, kad gatves valyti pasiruošta jau prieš mėnesį.

Gana gausus sniegas nesukėlė chaoso ir Šiaulių gatvėse, nes jas prižiūrinti AB "Specializuotas transportas" techniką ir valytojus į gatves išsiuntė pasirodžius pirmajam sniegui. Šiaulių apskrities kelininkų žiema taip pat neužklupo nepasirengusių - rajonuose jau trečia savaitė visą parą budi kelius prižiūrinčios tarnybos

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją