„Dėl staigios temperatūrų kaitos trūko bėgių sandūra. Eismo saugumas buvo užtikrintas, kadangi mes kontroliuojame bėgių grandines, todėl tokio pobūdžio gedimai aptinkami iškart. Turėjome sulaikyti traukinį ir sutvarkyti bėgius, kad sąstatas galėtų judėti toliau. Dabar eismas šiuo ruožu atkurtas, tačiau kol bus iki galo atstatyta bėgių būklė, tam tikram laikui šiuose ruožuose greitį apribojome iki 25 km/val.“, – teigė Geležinkelių infrastruktūros direkcija Kelių skyriaus viršininkas Paulius Vičkačka.

Bėgių sandūra taip pat trūko ir ruožuose Kena–Kyviškės bei Lentvaris–Senieji Trakai. Dėl to atkarpoje Kena–Kyviškės apie 30 min. buvo sulaikyti du dyzeliniai keleiviniai traukiniai.

Dabar eismas visuose ruožuose atkurtas. Bendrovė „Lietuvos geležinkeliai“ atsiprašo keleivių dėl kelionės metu patirtų nepatogumų.

Kiek anksčiau buvo pranešta ir apie traukinio iš Klaipėdos į Vilnių vėlavimą. Bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ atstovė spaudai Inga Čiuberkytė BNS sakė, kad traukinys vėluoja apie valandą.

„Traukinys, važiuojantis iš Klaipėdos į Vilnių, vėluoja vieną valandą, nes atsikabino varžtai, kurie jungia bėgius, tai įvyko būtent dėl staigios temperatūrų kaitos“, - teigė ji.

Anot I. Čiuberkytės, bėgių gedimas įvyko netoli Jonavos.

„Tai yra techninis gedimas, retkarčiais taip atsitinka ir iš karto yra šalinami padariniai“, - sakė ji.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)