Kiek anksčiau šią savaitę Dalase įsikūrusi aviacijos bendrovė „American Airlines“ paskelbė nutrauksianti skrydžius iš Čikagos į Šanchajų. Vėliau kita JAV vežėja, „Hawaiian Airlines“, pranešė stabdanti skrydžius tarp Pekino ir Honolulu nuo šių metų spalio, pasibaigus „Auksinei savaitei“ - nacionalinei Kinijos šventei, vykstančiai pirmąją dešimto mėnesio savaitę.

Analitinės bendrovės CARNOC ekspertų nuomone, išliekanti prekybos įtampa tarp abiejų didžiausių pasaulio ekonomikų gali neigiamai paveikti tiek verslo, tiek turistines keliones, tad bendra skrydžių paklausa, manoma, mažės. Analitikai taip pat atkreipia dėmesį ir į „ženkliai pašokusias kuro kainas“. „Vien liepą aviacijos bendrovių sąnaudos kurui 40 proc. viršijo praėjusių metų rodiklį“, - teigia CARNOC.

„China Daily“ duomenimis, šių metų gegužę „American Airlines“ nutraukė ir skrydžius tarp Pekino ir Čikagos dėl „augančios konkurencijos“. Taip pat skelbta apie Chančžou-San Francisko tiesioginio maršruto nutraukimą, - toks sprendimas buvo aiškintas tuo, kad daugelis vartotojų renkasi reisus, kuriuos vykdo Šanchajaus oro uostai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)