„Air France-KLM“ jau anksčiau skelbė apie visų skrydžių į Kiniją ir iš jos atšaukimą iki vasario 9 d. Praeitą savaitę bendrovė pradėjo skraidinti savo darbuotojus iš Kinijos.

Jei sąlygos tam bus palankios, bendrovė nuo kovo 16 d. palaipsniui atnaujins skrydžius į Pekiną ir Šanchajų, o prie įprasto skrydžių tvarkaraščio sugrįš kovo 29 d. Nuo šios dienos ketinama atnaujinti skrydžius ir į koronaviruso protrūkio epicentrą Uhaną, teigiama „Air France-KLM“ pranešime.

„Air France“ realiu laiku stebi padėtį Kinijoje ir nuo pat koronaviruso protrūkio pradžios glaudžiai bendradarbiauja su nacionalinėmis ir tarptautinėmis sveikatos apsaugos institucijomis“, – sakoma pranešime.

Keletas oro linijų jau atšaukė skrydžius į Kiniją, kai kurios – ir į Honkongą. Daugelis oro linijų dėl atšauktų skrydžių kaltina koronaviruso besibaiminančių keleivių skaičiaus sumažėjimą. Virusas Kinijoje jau nusinešė daugiau nei 550 žmonių gyvybes, juo užsikrėtusiųjų skaičius viršija 28 000.

Dėl koronaviruso protrūkio Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) paskelbė pasaulinę nepaprastąją padėtį. Tai privertė kelias valstybių uždrausti skrydžius iš Kinijos.