Birmingamo oro uosto tinklalapyje taip pat pateikiama informacija apie incidentą. Esą incidentas įvyko 13.11 val. vietos laiku, keleiviai iš lėktuvo evakuoti, nė vienas žmogus nenukentėjo.

Dėl incidento su „Aurelos“ lėktuvu oro uostas uždarytas nebuvo – jame ir toliau aptarnaujami skrydžiai. Tiesa, pranešama, kad išvykstantys skrydžiai dėl „Aurelos“ orlaivio gali kiek vėluoti.

„The Aviation Herald“ nurodo, kad Birmingame nuo tako nuslydo „Aurelos“ orlaivis „Boeing 737-300“. Portalas informuoja, kad lėktuvas ant žolės išriedėjo visa važiuokle, pakilimo-nusileidimo tako gale.

Problemos prasidėjo dar Nicoje?

BBC praneša, kad dėl incidento oro uoste buvo dviem valandoms sustabdyti skrydžiai. Apie 15.10 val. vietos laiku skrydžių aptarnavimas buvo atnaujintas.

Anot BBC, orlaivis riedėjo taku jau po nusileidimo procedūros, kuomet jo važiuoklė nuslydo nuo asfaltuoto paviršiaus.

Lėktuvo keleivis Timas Witcherley nurodė, kad problemų buvo dar Nicoje. Esą prieš pakilimą „Boeing“ važiuoklė leido tokius garsus, tarsi būtų „užsikirtę stabdžiai“.

„Tada pakilome ir turėjome niekuo neypatingą kelionę, kol grįžome į Birmingamą. Ir vėl jis (lėktuvas – DELFI) pasuko dešinėn ir prasidėjo tas pats džeržgimas, lėktuvas pasviro, ir atsidūrėme ant žolės. Nebuvo jokių riksmų, jokios panikos. Žmonės tiesiog juokėsi. Viskas buvo labai britiška“, - BBC cituoja T. Witcherley.

Kitas keleivis, Ianas Smithas, „Aurelos“ orlaivį vadino „seniausiu lėktuvu, kokiu yra skridęs“. Anot jo, nusileidimas įvyko sėkmingai, tačiau važiuojant link išlaipinimo vietos prasidėjo problemos. I. Smithas svarstė, esą galbūt lėktuvas judėjo per greitai ir nepajėgė atlikti posūkio manevro.

„Aurelos“ vadovas: tai įvyko dėl oro sąlygų

DELFI pavyko susisiekti su „Aurelos“ generaliniu direktoriumi Valdu Barakausku. Jis patvirtino, kad incidentas įvyko, tačiau teigė, jog tai nebuvo leidimosi procedūra. Esą „Aurelos“ orlaivis nuriedėjo nuo tako jau nusileidęs, judėdamas nedideliu greičiu link vietos, kurioje turėjo išlaipinti keleivius.

„Į aikštelę stovėjimo jis nuslydo nuo riedėjimo takelio. Žmonės nėra nukentėję, techninka nenukentėjusi. Viskas tvarkoje. Tai įvyko jau nusileidus“, - sakė V. Barakauskas.

Anot jo, incidentas veikiausiai įvyko dėl prastų oro sąlygų – esą Birmingamo oro uosto takas buvo drėgnas, ir tai galėjo tapti priežastimi, dėl kurios pilotui nepavyko sėkmingai manevruoti.

Pasak jo, skrydį iš Nicos „Aurela“ vykdė kompanijos „Monarch Airlines“ užsakymu. Informacijos, ar lėktuve buvo Lietuvos piliečių, V. Barakauskas teigė neturintis. „Matomai, kad ne“, - svarstė „Aurelos“ vadovas.

Daugiau informacijos jis teigė negalįs suteikti, mat incidento tyrimą pradėjo britų aviacijos saugumo tarnybos.

Dėkojame DELFI skaitytojui už informaciją.

„Aurelos“ lėktuvas, „The Aviation Herald“
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (196)