Privatūs asmenys Lietuvoje nuperka vos apie 15 proc. visų naujų automobilių. Estijoje net 60 proc. naujų mašinų nuperkama asmeniniam naudojimui.

Pernai Lietuva buvo užregistruota 13,4 tūkst. naujų lengvųjų automobilių - 16 proc. daugiau nei 2004-aisiais. Komercinės paskirties naujų automobilių rinka pernai išaugo 45 proc., o lengvųjų automobilių - vos 10 procentų.

"Tokiais tempais vystantis prireiks dešimtmečių, kad pasiektume normalių Europos šalių lygį", - sakė "Ford" ir "Mazda" atstovės, bendrovės "Vilniaus Vista" rinkodaros vadovas Justas Nekrošius.

Pavyzdžiui, nedaug už Lietuvą didesnėje Norvegijoje per metus parduodama beveik dešimt kartų daugiau naujų automobilių - apie 120 tūkstančių.

"Mūsų šalyje normali naujų automobilių rinka turėtų būti apie 30 tūkst. mašinų", - samprotavo Lietuvos naujų automobilių rinkos lyderės, "Volkswagen" atstovės šalyje, bendrovės "Moller Auto" generalinis direktorius Linas Karlavičius.

Lietuva naujų mašinų pirkimu beviltiškai atsilieka nuo kaimynių nepaisant to, kad Lietuvoje bendras automobilizmo lygis Baltijos šalyse yra didžiausias - mūsų šalyje įregistruota apie 1,2 mln. lengvųjų automobilių.

Iškalbingas ir faktas, jog per metus į Lietuvą įvežama ir įregistruojama apie 120 tūkst. naudotų automobilių. Dar antra tiek (maždaug 240-270 tūkstančių) per Lietuvą keliauja tranzitu.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją