Vilniaus miesto vicemeras Valdas Benkunskas portalui DELFI pasakojo, kad savivaldybės vidaus audito skyrius atliko auditą ir pateikė ataskaitą savivaldybei.

„Skaičiai yra labai aiškūs. Turime šiai dienai 0,5 mln. eurų įsiskolinimą, veikla nebevykdoma, pajamų negauname, yra keli teisminiai procesai su „Amber Taxi Association“. Tam tikrų klausimų kyla, kaip čia vyko procesai savivaldybėje, nes pavedimai eidavo iš buvusios administracijos tiesiogiai – pinigus iš biudžeto skirti. Yra virtinė klausimų, bet akivaizdu, kad bendrovei, nei turinčiai automobilių, nei vykdančiai veiklos, turės būti inicijuojamas bankrotas“, - kalbėjo vicemeras.

Pasak jo, sprendimą inicijuoti viešajai įstaigai bankrotą priimsi įstaigos valdyba, atsižvelgdama į audito rezultatus. Valdybos posėdis turi įvykti šią savaitę.

DELFI primena, kad „Vilnius veža“ dalį automobilių buvo perdavusi taip pat su A. Zuoku kažkada susijusio asmens vadovaujamai „Amber Taxi Association“. Pasak V. Benkunsko, įsiskolinimų viena kitai turi tiek „Amber Taxi Association“, tiek „Vilnius veža“.

„Vyksta tarpusavio bylos. Šita asociacija turi skolos VšĮ „Vilnius veža“, bet atitinkamai yra pati prisiteisusi 220 tūkst. eurų iš „Vilnius veža“, - teigė pašnekovas.

Vis dėlto, Vilniaus miesto savivaldybės atstovo teigimu, didžiausi „Vilnius veža“ įsiskolinimai siekia Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI), Sodrai ir darbuotojams, už su darbo santykiais susijusius įsipareigojimus.

Nuo birželio 19 d. laikinai paskirta „Vilnius veža“ direktorė Ona Regina Vaskelienė pasakojo, kad kaip tik tą dieną, kai ji pradėjo eiti šias pareigas, nustojo veikti „Vilnius veža“ dispečerinė.

„Nuo tos dienos, kai mane paskyrė, už įmonės skolas sustojo dispečerinės veikla (nutrauktas telefoninių paslaugų teikimas – red.), kuri vienintelė davė pajamas, - teigė ji. - Vadinasi, vienintelio pajamų davėjo, dispečerinės, veikla buvo sustabdyta“.

O. R. Vaskelienės teigimu, visi taksi automobiliai jau gegužės mėnesį buvo perduoti Šiaulių banko lizingui.

Pasak pašnekovės, viešojoje įstaigoje jau beveik visi darbuotojai paliko darbo vietas. Rekvizitai.lt duomenimis, gegužės pabaigoje „Vilnius veža“ dar dirbo 20 darbuotojų.

Paklausta, ar „Vilnius veža“ ankstesnės valdžios priimti sprendimai jai nesukėlė įtarimų, įmonės vadovė teigė: „Vidaus auditas nurodė, kad buvo valdybos įpareigojimas atlikti išorės finansinių ataskaitų, veiklos auditas, bet tai nebuvo atlikta nei už 2013, nei už 2014 metus”.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (342)