Įvykdžius pirkimo procedūrą, „CityBee“ taps viena didžiausių automobilių dalijimosi bendrovių visoje Europoje.

Investiciją į plėtrą, kurios vertė sudarys apie 110 mln. Eur, skyrė bendrovė „Modus Group“. Ši yra „CityBee“ automobilių dalijimosi paslaugos valdytoja.

Pasak „CityBee Solutions“ vadovo Aurimo Čiagaus, automobilių pirkimo konkursas paskelbtas suplanavus žengimą į Latvijos ir Estijos rinkas bei numačius aktyvią paslaugų plėtrą Lenkijoje, kur šiuo metu galima naudotis daiktams pervežti skirtu „CityBee“ transportu. Be to, įsigyti automobiliai leis atnaujinti ir praplėsti „CityBee“ Lietuvoje turimą automobilių parką.

„Vasario mėnesį ketiname išsirinkti geriausius konkurso dalyvių pasiūlymus ir pasirašyti sutartis su nugalėtojais , o visus 5 360 automobilių planuojame įsigyti per 2019 m. Jie praplės „CityBee“ paslaugų įvairiapusiškumą, nes atsiras ir tolimesnėms kelionėms labiau tinkančių automobilių, ir miestiečius džiuginančių elektromobilių, ir keleivinių mikroautobusų bei komercinių automobilių. Perkami automobiliai yra nuo A iki M klasių“, – sakė A. Čiagus.

Praėjusiais metais „CityBee“ taip pat skelbė automobilių pirkimo konkursą ir iš laimėtojų įsigijo 1 000 automobilių.

Lietuvių bendrovei įsigijus visus suplanuotus automobilius, ši taps viena didžiausių automobilių dalijimosi paslaugų teikėjų visoje Europoje ir rikiuosis greta tokių gigantų kaip koncerno BMW valdoma bendrovė „DriveNow“. Ši valdo 6 000 automobilių.

Tyrimų bendrovės „Berg Insight“ duomenys. Jos specialistų teigimu, 2022 m. automobilių dalijimosi paslauga pasaulyje naudosis beveik 61 mln. žmonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)