Viena iš tokių nemokamų aikštelių – Žemaičių gatvėje, netoli vadinamųjų Kauko laiptų. Nors ši aikštelė priskirta mėlynajai zonai (2 lt/val.), absoliuti dauguma vairuotojų praėjusį trečiadienį už automobilių statymą nebuvo sumokėję. Tokia situacija, neoficialiomis žiniomis, tęsiasi jau keletą mėnesių.

Užfiksavo, tačiau nenubaudė

Neoficialiai teigiama, kad kontrolieriai gavo nurodymą tiesiog netikrinti automobilių Žemaičių gatvėje esančioje aikštelėje.

Tuo galėjo įsitikinti DELFI žurnalistai. Praėjusį trečiadienį kontrolierius „užklydo“ į minėtą aikštelę, kurioje galioja keistosios taisyklės. Paaiškėjo, kad už beveik visų mašinų statymą buvo nesumokėta.

Kontrolierius spėjo ant septynių automobilių stiklų užklijuoti baudos lapelius kuomet sulaukė skambučio. Gavus komandą baudos lapeliai buvo nuplėšti ir nunešti į ASA būstinę.

Bendraus tik raštu

Kontrolierius užsiminė, kad komandą nuklijuoti lapelius gavo iš ASA Kontrolės skyriaus vadovo Arūno Rožaičio. Šis DELFI nei patvirtino, nei paneigė skambinęs kontrolieriui.

„Jei jūs mane kažkuo kaltinate – pateikite klausimus raštus. Aš neatsisakau su jumis bendrauti, tačiau bendrausiu tik raštu“, - į komentarus nesileido A. Rožaitis.

Kaip aiškina ASA vadovas Algimantas Puidokas, aikštelė išnuomota visiškai legaliai. Tačiau jei aikštelė išnuomota legaliai, tai kodėl A. Rožaitis baiminasi pripažinti, kad davė nurodymą nuklijuoti baudos lapelius?

Verta paminėti, kad A. Puidokas įvykius komentavo tik po poros valandų, kuomet į dienos šviesą ėmė lįsti keista sistema. Ar gali būti, kad aiškėjant galimai neskaidriems sandoriams skubiai imtasi taisyti situaciją prisidengiant nuomos sutartimi?

Sumokėjo dukart mažiau

A. Puidokas DELFI parodė sąskaitą faktūrą, kuria bendrovė „Žemprojektas“ sumokėjo už visą 20 vietų automobilių stovėjimo aikštelės nuomą. Praėjusią savaitę buvo 4 darbo dienos. Tad už keturias dienas įmonė sumokėjo 720 Lt.

Keista, kad įkainis buvo paskaičiuotas pagal žaliosios zonos tarifus (1 Lt/val.). Nors Žemaičių gatvės aikštelėje galioja dukart didesnis tarifas – 2 Lt/val. Galbūt paskubomis rengiant sutartį padaryta klaida?

Be to, pirmadienį A. Puidokas prieš kamerą kalbėti jau atsisakė.

Neišdavė jokių leidimų

Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras teigė, kad išnuomojant aikštelę turi būti išduodami specialūs leidimai. Tokių tariamiems aikštelės nuomininkas išduota nebuvo.

Tokiu atveju, aikštele naudotis ir automobilius nemokamai statyti gali visi norintys. Keista, kad privati bendrovė išsinuomojo aikštelę ir nepaprašė jokių leidimų. DELFI šaltiniai teigė, kad sutartis yra tik priedanga užglaistyti į viešumą kylančius galimai neskaidrius sandorius.

Beje, A. Puidokas teigė, kad bendrovė „Žemprojektas“ ir visai šiai savaitei išsinuomojo aikštelę Žemaičių gatvėje, tad visi norintys čia automobilius gali statyti nemokamai.

Be to, valdininkai apskritai painiojasi, ar galima išnuomoti visą aikštelę. P. Keras teigia, kad mokama vieta gali būti rezervuota konkrečiam automobiliui nustatytą laiko tarpą. Tuo tarpu A. Puidokas tikina, kad galima išnuomoti visą aikštelę.

DELFI žiniomis, „išrinktųjų“ automobilių statymo vietos egzistuoja ir Jonavos gatvėje, netoli „IKI“ prekybos centro. Sutapimas ar ne, bet ir čia kontrolieriai reti svečiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (171)