Kol kas „Czech Airlines“ akcijų pardavimo sandorio sąlygos neskelbiamos. Konsultacinės bendrovės "Ernst & Young" skaičiavimu, bendrovės turtas vertas 148,5 mln. Čekijos kronų (apie 7,5 mln. JAV dolerių). Praėjusiais metais „Czech Airlines“ ikimokestiniai nuostoliai siekė 241 mln. kronų.

Šių metų rugsėjį Europos Komisija pritarė siūlymui skirti aviacijos kompanijai 100 mln. eurų valstybinę paramą. Kiek anksčiau „Czech Airlines“ buvo priversta sumažinti lėktuvų parką, kad išvengtų bankroto.

2009 metais Čekijos valdžia jau mėgino privatizuoti „Czech Airlines“, bet nesėkmingai. Pirkėjams buvo pasiūlyta 91,51 proc. kompanijos akcijų, priklausančių valstybei. Čekijos finansų ministerija tikėjosi per aukcione surengtus pardavimus gauti 3-5 mlrd. kronų.

Šia bendrove buvo susidomėjusios Čekijos kompanijos "Czech Unimex Group" ir "Travel Service", susijungusios į grupę "Unimex-Travel Service", taip pat bendrovės "Air France-KLM" ir "Aeroflot". Tačiau 2009 m. balandį Čekija nepaaiškinusi priežasčių pašalino iš konkurso "Aeroflot", o vėliau pasitraukė ir "Air France-KLM" - anot jos pačios, dėl krizės oro transporte.

2009 m. spalį "Unimex-Travel Service" pasisiūlė įsigyti „Czech Airlines“ už milijardą kronų. Čekijos finansų ministerijai ši kaina pasirodė pernelyg maža ir ji atsisakė idėjos parduoti bendrovę.

„Czech Airlines“ akcijos priklauso valstybės įmonei "Cesky Aeroholding". Pastarajai priklauso ir Prahos oro uostas. „Czech Airlines“ įeina į aviacijos aljansą "Sky Team" kartu su "Delta" ir "Air France".

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)