45 proc. + 25 proc. + 15 proc.

Viena iš revoliucinių naujovių, sudarančių galimybę operatoriaus darbo našumą padidinti iki 45 proc., yra įdiegtos 2D (jas galima konvertuoti į 3D) technologijos, kurios indikuoja gylio, lygio ir atstumo rodiklius. Sistemos virtualaus barjero funkcija užtikrina, kad mašina saugiai dirbs po konstrukcijomis, intensyvaus eismo vietoje, neleisdama jokiai daliai išlįsti pro nustatytas ribas. Automatizuoti strėlės, alkūnės ir kaušo judesiai kasant operatoriui leidžia viena svirtimi išlaikyti nustatytą kasimo lygį.

„Cat“ turi integruotą svėrimo sistemą: ji ne tik tiksliai sveria, bet ir sveria esamu laiku, taip apsaugodama savivartes mašinas nuo perkrovimo.

Kaip rašoma pranešime, naujos kartos mašinos sunaudoja iki 25 proc. mažiau degalų nei atitinkami ankstesni modeliai. Naujas išmanus režimas automatiškai pritaiko variklį ir hidraulinę galią pagal kasimo sąlygas, optimizuodamas degalų sąnaudas ir našumą.

Naujausios technologijos 15 proc. mažina ir techninės priežiūros sąnaudos, o mobilūs servisai apima visą Lietuvą.

Visos naujos kartos „Cat“ ekskavatorių kabinos turi berakčio variklio užvedimo mygtuku funkciją, 203 mm įstrižainės liečiamą monitorių su klaviatūra ir įvedimo ratuku paprastesniam valdymui, garso izoliaciją ir apsaugos apvirtus konstrukciją (ROPS). Galima rinktis kabinų paketus – „Comfort“, „Deluxe“ arba „Premium“. Pati kabina – žemo profilio konstrukcijos, dideli langai geresniam matomumui. Sujungus mašinos išorinių kamerų transliuojamus vaizdus, gaunama 360 laipsnių matomumo funkcija. Įdiegta automatinė klimato kontrolė, radijas su „Bluetooth®“ ir USB prievadais telefonui.

„Caterpillar“ yra vienas didžiausių pasaulinių lyderių statybinės pramonės mašinų gamybos srityje. Bendrovė „Avesco Lithuania“ (iki 2016 m. – „Witraktor“) jau 18 metų yra oficialiu „Caterpillar“ atstovu Lietuvoje. Kaip pastebėjo „Avesco Lithuania“ vadovas Rasantas Valaitis, Lietuvos rinka yra dinamiška ir jauna.

„Jeigu šiemet Baltijos šalių rinka augo apie 55 proc., tai didžiausias augimas stebimas Lietuvoje. Mūsų žmonės greitai priima naujoves ir efektyviai jas panaudoja, – sakė R. Valaitis. – Didžiausia problema – trūksta darbuotojų, dėl to vėluoja statybos, infrastruktūros projektai.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)