Kauniečiai pastebėjo, kad naujutėlė Jonavos gatvė vėl pradėta remontuoti. Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis sako, kad atliekant bandymus pastebėtos problemos.

„Vizualiai gal ir gerai atrodo, bet bandymai rodo, kad ten yra tam tikrų problemų. Galimai, nebus išlaikytas garantinis 3 metų terminas, todėl rangovas savo lėšomis atlieka remonto darbus“, - DELFI teigė A. Pakalniškis.

Planuojama, kad remonto darbai Jonavos gatvėje truks apie savaitę.

„Pašiaušiamas paviršius ir vykdomas apdorojimas, kad apsaugoti paviršių nuo korėtumo, nuo galimo vandens įsiskverbimo ir tolimesnių pasekmių žiemą, kai įsiskverbia vanduo ir gali ardyti dangą. Ateityje tai galėjo lemti problemas, todėl rangovas jas sprendžia dabar“, - sako A. Pakalniškis.

Planuojama, kad garsioji „Remix Plius“ technologija bus ir toliau naudojama kitose gatvėse, tačiau teigiama, kad klaidos nebus kartojamos.

„Kituose objektuose yra ištiriami asfalbetonio mišiniai ir sprendžiama, ką į mišinį pridėti papildomai, kad būtų išlaikyta pakankama bitumo sudėtis. Kitaip sakant, manome, kad pačiame apatiniame sluoksnyje trūko bitumo, viršutiniame sluoksnyje bitumo pakankamai. Bitumas pradėjo iš viršaus skverbtis į apačią ir pradėjo korėti viršutinis paviršius“, - teigė A. Pakalniškis.

„Remix Plius“ technologija yra kur kas pigesnė, nei iki šiol naudotos, todėl ji plačiai taikoma Kauno mieste.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (476)