Gegužės pradžioje „Kauno regiono kelių“ vadovo konkursą laimėjęs ir būsimas „Kelių priežiūros“ vadovas – buvęs „Baltic Ground Services“ ir „Litexpo“ vadovas Darius Aleknavičius BNS teigė, kad kol kas naujų patalpų būsimai bendrovei nebus ieškoma.

„Iki rugsėjo pabaigos planuojama atlikti pilną visų regioninių įmonių turto inventorizaciją, jį ir jo panaudojimą įvertinus, bus sprendžiama, kaip pasielgti su neefektyviai naudojamu turtu.

Tiesioginėje įmonių veikloje naudojama technika ir turtas bus reikalingi, todėl jo pardavimas ar nuoma nenumatyta“, – BNS atsiųstame komentare teigė D. Aleknavičius.

Pasak jo, nenumatoma perkelti darbuotojų iš regioninių įmonių į Kauną.

Apie numatomą įmonių pertvarką susisiekimo ministras Rokas Masiulis pranešė vasarį. Tuomet jis teigė, kad pertvarka brendo jau seniai, nes įmonėse buvo daug korupcijos apraiškų.

Reorganizavimą tikimasi užbaigti iki šių metų pabaigos. Ministerijos skaičiavimu, pertvarka leistų sutaupyti iki 8,5 mln. eurų kasmet.

Ministrų kabinetas jau palaimino reformą, jai dar turi pritarti Seimas. Į naują valstybės įmonę „Kelių priežiūra“ bus perkelta visa šiuo metu įmonių valdoma technika ir personalas, o kelių valdymas perduotas Kelių direkcijai.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)